Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRUKA

Pacijenta satima držali na parkingu!

Autor: G. ĐORĐEVIĆ | 27.10.2012 - 08:45:00h | Komentara: 4

Nakon što je prekjuče otpušten iz neurohirurške klinike bolnice u Nišu, gde je primljen zbog moždanog udara, pacijent S. K. (87) iz sela Vlahova čekao je u sanitetskom vozilu parkiranom ispred doma zdravlja „Dr Ljubinko Đorđević“ u Svrljigu puna tri sata ne bi li se neki od sedmorice vozača hitne službe smilovao i odvezao ga kući!

Nesrećni starac zarobljen u vozilu saniteta

Nesrećni starac zarobljen u vozilu saniteta

Kako su javile „Svrljiške novine“, prekjuče, nešto pre podneva, S. K. je dovezen iz niške bolnice u svrljiški dom zdravlja, odakle je trebalo da otputuje kući. Ipak, on je na parkingu proveo puna tri sata ležeći na nosilima u vozilu saniteta, umotan u staro ćebe, jer dežurni lekar nije mogao da pronađe vozača koji bi ga odvezao kući?!


List navodi reči dr Dragana Budimovića, direktora doma zdravlja, da ta ustanova kuburi s vozačima saniteta, iako ih na platnom spisku ima sedmoricu. Navodno, jedan je nedavno otišao bez pitanja na neplaćeno odsustvo, pa sada u jednoj od smena nedostaje vozač.

- Baš ta u kojoj je sada samo jedan vozač zalomila se nesrećnom starcu - rekao je dr Budimović.

List prenosi i reakcije rođaka S. K. koji je molio dežurnog lekara Suada Mehmedovića da pronađe izlaz iz ove nezgodne situacije jer je usled dugog čekanja starcu pozlilo, ali se niko na to nije obazirao.

- Mogao je da umre kao ker. Zbog čega smo uopšte presedali u Svrljigu i zašto nismo direktno iz Niša otputovali u selo? Ponašali su se prema nama kao da nismo ljudi - izjavio je rođak S. K. koji je bio u njegovoj pratnji.
Poslednji komentari
  • glogovkolac Vreme: 27.10.2012 15:19h

    Sramota,ovo treba da se preispita jer je celokupan Dom zdravlja u haosu radi ko sta hoce a pacijenti najvise ispastaju. Doktori idu kad kazu na teren i sami sebi odredjuju pauzu za topli obrok dok bolesnici lutaju po hodnicima.

  • nedjo Vreme: 27.10.2012 16:48h

    u jednoj smeni nemaju vozaca? dobro dosli u srbiju!

  • Dusan Vreme: 28.10.2012 02:05h

    Pola Srbije place za poslom ,svi kao ljuti na vlast i nesto bi radili a ovde nece nitko da vozi a ima ih sedam kao da opsluzuju VMA. sramota ,hoce li Ministar Zdravlja da procita ovo,sa ovim nece da moze u Evropu prike.Neradan narod i neodgovoran pa im kriv Joza-TITO pa Sloba, Tadic, Nikolic Dacic,Kostunica,Amerika,Rusija (kupila jeftino NIS)Srbinu svi krivi samo on nije jok boze.Fuj bitanga ,hitno im dati otkaz i poslati da beru papriku ceo dan za 1000.din,

  • marko Vreme: 28.10.2012 15:50h

    Ko danas živi u Srbiji, taj se u cirkusu ne smeje.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP