Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODLUKOM APELACIONOG SUDA

Pala optužnica za "Galeniku"!

Autor: D. Ć. | 07.03.2014 - 20:30:00h | Komentara: 5

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je rešenje o potvrđivanju optužnice u slučaju "Galenika" i vratio je ponovo na odlučivanje Specijalnom sudu za organizovani kriminal, saznaje ALO.RS

Ovu informaciju je večeras za ALO.RS potvrdio i advokat Viktor Gostiljac, branilac Miodraga Jeremića, bivšeg direktora "Livnice Jeremić".

Galenika AD ZEmun

Galenika AD ZEmun | Foto: Oliver Bunić

 Podsetimo, Tužilaštvo za organizovani kriminal završilo je istragu i podiglo optužnicu protiv desetoro okrivljenih koji su oštetili Galeniku za iznos veći od 900 miliona dinara, saopšteno je iz ovog Tužilaštva.

Optužnica je podignuta protiv Nenada Ognjenovića, bivšeg generalnog direktora "Galenike" a.d., Dragoljuba Vučićevića, direktora Velefarma, Radosava Sekulića, odgovornog lica preduzeća "Pharmatrade" sa Maršalskih ostrva sa poslovnom jedinicom u Švajcarskoj, Miodraga Jeremića, osnivača i vlasnika zanatske radnje i privrednog društva "Livnica Jeremić", Gorana Orlića, bivšeg zamenika generalnog direktora Galenike, Dragana Pavlovića, vlasnika radnje "Pavlović", Željka Jovovića i Ljubice Price, odgovornih lica u privrednim društvima "Farmanari" i "Unihemkom", Milana Vladovića odgovornog lica u privrednom društvu "Trgošped-trans".

Oni su osumnjičeni da su kao saizvršioci izvršili krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica.

Željku Birmančeviću,sudskom veštaku i ovlašćenom procenitelju stavljeno na teret krivično delo falsifikovanje službene isprave, a Vladoviću i krivično delo poreska utaja.

Poslednji komentari
  • vlajko Vreme: 07.03.2014 21:54h

    Pa ljudi, i miskovic na slobodi, nijedna pravnosnazna odluka u velicanstvenoj borbi protiv korupcije ppv-a, saric i dalje na slobodi, a sada pala i optuznica "galenika". Nisam ni mislio da glasam za prvog potpredsednika, ali njegovi rezultati su zaista besmisleni.

  • boljevac1 Vreme: 07.03.2014 22:59h

    A sta ste ocekivali.Pa to je prva u nizu koje slede.Sva ova TV najavljivanja gos. Vucica koja traju mesecima a i sva ova hapsenja ,na kraju ce biti TRESLA SE GORA RODIO SE MIS.Strah me je da ne bude isto kao sa sudijama,pa da na kraju ovaj jadni narod plati sve.

  • Nadica Vreme: 08.03.2014 05:40h

    Pa nije krivicni postupak vodio Vucic,vec vrhunski tuzilac Umiljko koji sve te slucajeve vec godinama i godinama vodi,prvo kod velike reformatorke srpskog pravosudja,Malovicke,ko god da dodje on ce verno i ponizno da sluzi.

  • momazver Vreme: 08.03.2014 11:45h

    HAHAHAHAHAHAHA...HOHOHOHOHOHOHOHO..HUHUHUHUHUHUHUHUHU...HIHIHIHIHIHIHIHIHI.......

  • Vesna Dimitrios 23.12.64. Vreme: 09.03.2014 12:41h

    Nama iz Uzicke 4 niko nista ne moze. Smederevski put.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP