Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEČAK JEDVA SPASEN OD KUĆNOG LJUBIMCA

Pas detetu (4) otkinuo obraze i deo lobanje!

Autor: Blic | 17.10.2013 - 09:38:00h | Komentara: 16

Kućni ljubimac, pas rase japanska akita, napao je četvorogodišnje dete u kućnom dvorištu u Staroj Pazovi i teško ga povredio, otkinuo obraze i deo lobanje.

japanska akita pas

Ilustracija | Foto: Wikipedia

Dete je iz čeljusti razjarene životinje spasao komšija, koji se tog trenutka zatekao u bašti. Mališan je izašao iz šok sobe i na odeljenju plastične hirurgije oporavlja se u Tiršovoj.
Do nesreće je došlo u trenutku kada je Aleksandar T. (4) ostao sam u dvorištu gde se igrao. Prema pretpostavkama njegove majke, dete se najverovatnije popelo na vrata boksa gde se nalazio pas koji ga je ili povukao ili je dete samo palo.
"Aleksa se igrao s detetom iz komšiluka, po koga je došla sestra da ga spremi za vrtić. Moj Aleksa je pošao za njima, ali niko nije primetio kada se vratio i ostao sam", priča vidno potresena majka Aleksandra Milinković. Ona kaže da je pas bio štene koje su dobili od prijatelja.
"Bio je godinu dana star. On je naš ljubimac s kojim se deca igraju i nikada ranije nismo imali problem. Ne znam šta mu se ođednom dogodilo", priča majka koja pored malog Aleksandra ima još četvoro dece.
U bolnici u Tiršovoj dr Branislav Trifunović, koji je operisao dečaka, potvrdio je da se dete oporavlja i da je njegovo stanje sada stabilno.
Poslednji komentari
  • zoran Vreme: 17.10.2013 11:59h

    Javite se ljubitelji pasa i vi kada se vikne na djzukelu odmah se zalite. Dajte molim vas vas komentar.

  • rade Vreme: 17.10.2013 12:01h

    Pitam se dokle cemo na ulicama gradfa gledati kako setaju dzukele bez ikakvog povodca a deca se tuda setaju i igraju? Ne mogu da verujem da toliko nesavesnih ljudi vodo te dzukele kojima je mesto uvek bilo u selima i u dvoristima i to vezani!!! Samo kod mene u zgradi ima 14 dzukela koje vodaju mnogo vece dzukele umesto da se bave decom ili unucadima!!!

  • aleks kinolog Vreme: 17.10.2013 17:19h

    ovo je pitanje za psihologa jer je u pitanju traums psa.vlasnik ga je tukao ko stene pa od njega ima strah a najcesce najslsbiji ko mala deca stradaju,da pas ne bude na dnu lestvice.neka se vidu da li ga je gazda tukso pa ce se sve samo reci onome ko zelibda razume.nije dzaba lepo receno:KAKAV GAZDA JOS GORI PAS!!!!

  • Dagmar Vreme: 17.10.2013 17:55h

    Kao prvo . dete ostaviti samog sa psom, ko zna sta mu je dete radilo pa i ti bi se branio . psi ili zivotinje nikad ne napadaju , nego samo ako su ugrozeni . to nisam ja rekal nego veterinari . I ja sma mislila sta ima da se misli nikad nije pa nikad ga nije ni mozda napao. nemoj samo dete nezna, Kako ga uce , tako ce i biti .

  • Dragana Vreme: 17.10.2013 18:02h

    Niko ko ima kucnog ljubimca ne bi istog drzao u dvoristu u "boksu" sklepanom od starog svinjca. Niti se "ljubimac" drzi u boksu. Niti se cetvorogodisnje dete ostavlja samo u kuci - majka je skoknula do pijace.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP