Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ŽIVOMIR CVETKOVIĆ DOŽIVEO ŠOK NA JEZERU U KRAGUJEVCU

Pecao ribu, izvukao ženski leš!

Autor: B. Nenković | 24.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 1

Živomir Cvetković (57) ribolovac iz Kragujevca je u četvrtak oko podne zamalo dobio infarkt kada se na njegovu varalicu na jezeru Bubanj, u centru grada, zakačilo mrtvo telo nepoznate žene. Kaže da je pao od straha kada je dovukao leš do obale.

Živomir Cvetković

Živomir Cvetković | Foto: Biljana Nenković

- Struna se zategla i počeo sam da vučem. Bilo je jasno da je nešto teško. Kada sam nekako dovukao do obale prvo sam pomislio da je neko mrtvu životinju zamotao i bacio. Rukom sam dohvatio telo i tada sam video da je u pitanju leš. Pao sam na zemlju i počeo da se hvatam za srce... Mnogo mi je bilo teško, nisam mogao da dišem od straha. Sve sam očekivao, ali ne i ljudski leš. Kad tad nisam umro, neću nikad, priča za „Alo!“ Živomir, inače penzionisani radnik nekadašnje „Zastave“.


Našao još jedan leš


„Pre četiri godine u jezeru, moj kolega Saša i ja pronašli smo još leš. Ali tada smo na obali videli torbicu i naočare. To nam je bilo malo sumnjivo i na površini vode se video leš. A ovo sada je bilo kao grom iz vedra neba“, priča Živomir.

Živomir kaže da je odmah počeo da zapomaže i doziva svog kolegu ribolovca Sašu Čauševića, koji je otrčao do obližnjeg restorana da telefonom pozove policiju. Policiji ni juče nije bio poznat identitet žene koja je pronađena u vodi. Pretpostavlja se da ima oko 60 godina.

Kod nje nisu pronađena nikakva lična dokumenta. Jedino što se pouzdano zna je da nema vidljivih tragova nasilja na telu, a tačan uzrok smrti trebalo bi da utvrdi obdukcija.

-Imala je na sebi crne pantalone sa džepovima sa strane, crne cipele sa čičak trakom i iste boje gornji deo trenerke. Ispod nje je imala prugastu majicu. Nosila je i minđuše. Leva ruka joj je bila u džepu, a desna stisnuta u pesnicu.
Ko zna kako je jadnica i zbog čega završila u jezeru... Mrtvozornik kaže da je bila u vodi oko 48 sati. Lik mi je odnekud poznat. A možda i umišljam, jer sam još pod stresom. Ne mogu da spavam, pijem tablete za smirenje... Nije mi bilo nimalo lako. Nedavno sam operisan, na jezero dolazim da se opustim i pecam štuke, a onda me ovaj šok potpuno presekao, priča Živomir, koji je posle 40 godina ribolova odlučio zbog straha da odloži pecaroški štap.
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 24.11.2013 14:57h

    "Leva ruka joj je bila u džepu, a desna stisnuta u pesnicu." Sigurno neka Otporasica...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP