Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI O RATKU VELIČKOVIĆU (68), KOJI JE NAĐEN MRTAV ZAJEDNO SA POLJAKINJOM (16)

Pedofil u Srbiji strujom pržio đake!

Autor: Bojana Jelovac | 25.01.2013 - 00:14:00h | Komentara: 2

Srpski biznismen Ratko Veličković (68), koji je, kako se sumnja, 18. januara ove godine ubio poljsku devojčicu Oliviju Jankovsku (16) i potom sebe u hotelu „Svitijaz“ u ukrajinskom gradu Lutsk, kako „Alo!“ ekskluzivno saznaje, svojevremeno je bio nastavnik fizike, hemije i matematike u školi u jednom gradiću u istočnoj Srbiji.

Veličković je prošle godine posetio Srbiju

Veličković je prošle godine posetio Srbiju

Poslom pedagoga Veličković se bavio do pre 20 godina, kada se odselio u Poljsku, gde je kasnije otvorio transportno preduzeće „Jugo“, a posao potom proširio i na Ukrajinu.


Veličković, inače rodom iz Vladičinog Hana, živeo je u gradiću u Srbiji u kojem je predavao maloletnicima, a početkom osamdesetih napustio je porodicu i desetak godina kasnije zasnovao novu u Poljskoj.

- Znamo ga iz vremena kad je radio u školi. Nije ga nikada bio glas da je voleo devojčice niti se nešto tome slično govorilo o njemu, zato smo i šokirani. S druge strane, bio je poznat kao izuzetno strog, u ovo vreme bi se to nazvalo nasilan, jer je imao običaj da šamara đake, ali je ostao upamćen i po tome da je puštao struju kroz neke učenike kad bi ga iznervirali nedisciplinom ili neznanjem - pričaju pojedini meštani ovog grada u Srbiji.

Majka ubijene devojke:  Kristina Jankovska

Majka ubijene devojke: Kristina Jankovska


Osim dvoje dece iz prvog braka, ima i dvoje dece iz braka u Poljskoj, kao i unučiće. Sve ih je po svemu sudeći izuzetno potresla tragedija u Lutsku.
- Molim vas sve da sačekamo policiju da kaže svoje i da ne širite vesti o mom svekru jer time štetite samo nama, koji nismo ni za šta krivi, a ispaštamo. Moja deca i dalje moraju ići u školu, najmlađe u vrtić, suprug na posao i mi moramo nekako da pokušamo da živimo normalno. Zato vas molim da nas ostavite na miru jer mi nismo učinili ništa loše - napisala je na svom „fejsbuk“ profilu jedna od Veličkovićevih snaja koja živi u Poljskoj.

Monstrum dao intervju pre ubistva devojčice!

Nekoliko dana pre zločina u anketi na ulicama grada Lutska snimljen je Ratko Veličković, a izgleda kao se na snimku vidi i nesrećna Olivija koja se sakrila od objektiva kamere i signalizirala mu da krenu.

S druge strane, „Alo!“ je juče stupio u kontakt i sa članovima Veličkovićeve porodice koja živi u Srbiji, koji nisu želeli da razgovaraju za novine jer, kako kažu, „nisu preterano ni zainteresovani za to šta se dešava s njim“, ali su nam kratko rekli da ne veruju u verziju da je Ratko ubio tu devojčicu pa sebe.
- Smejurija! Da li je bio s njom ne znamo, te i ne sporimo. Ali, on je previše voleo život i pre svega i svih samog sebe, tako da sumnjamo da bi se odlučio da oduzme sebi život zbog ove priče. U Ukrajini je imao svakakve poslove i pre verujemo da se zamerio nekome i da je to inscenirano - kratko su nam poručili.

Takođe, ni sama ukrajinska policija ne isključuje tu mogućnost. Iako su Ratko i Olivija nađeni nagi u krevetu u hotelskoj sobi sa poprečnim prostrelnim ranama glave, a pištolj „smit i veson“ bio je u rukama Ratka, policija još uvek čeka rezultate veštačenja pištolja. U sobi je pored njegovih ključeva od automobila i dokumenata nađeno neverovatnih 16.000 dolara u gotovini.

Veličković je obasipao garderobom i novcem

Veličković je obasipao garderobom i novcem

Porodica žrtve družila se sa Ratkom!


Iako je ukrajinska policija došla do saznanja da je Olivija radila kao poslovna pratnja i da joj je ovo treći odmor u Lutsku sa Veličkovićem, njena porodica ispričala je medijima da je bila uzorno dete, da je imala mladića iz Varšave i da su bili zabrinuti za nju jer se promenila otkako je počela da se druži sa Srbinom koji je zasipao poklonima i novcem. Njena sestra Kristina ispričala je da je Ratko bio ljubomoran i da je ona htela da ga napusti, dok su i svi ostali članovi porodice objasnili da su negodovali zbog njihovog poznanstva. Ipak, osim zbunjujućeg podatka da je Olivija 13. januara ove godine kao maloletna osoba prešla granicu sa Ratkom, zanimljivo je da su i njena sestra i brat prijatelji sa Veličkovićem na „fejsbuku“, što ukazuje da je porodica odlično znala za prirodu njihovog odnosa.

Poslednji komentari
  • Anto hb Vreme: 25.01.2013 14:08h

    ovo je unuk save savanovica.

  • rimtutituki Vreme: 25.01.2013 14:19h

    jarane ovaj isti vampir savanovic.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP