Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MANIJACI

Pedofili vrebaju učenike novosadskih škola

Autor: Ekipa Alo! | 13.02.2014 - 09:38:00h | Komentara: 0

Udruženje „Roditelj“ iz Novog Sada upozorilo na opasnost oko škola. Dva muškarca lažima mamila učenicu da uđe u kola.

Pedofilija

Ilustracija | Foto: Dimitrije Goll

Informacija koja se pojavila u medijima kako su dvojica muškaraca u okolini novosadske Osnovne škole „Petefi Šandor“ pokušala da nagovore jednu od učenica da uđe u automobil, uz priču da je njen otac imao saobraćajnu nesreću, a da će je oni odvesti u bolnicu, uznemirila je javnost. Iako taj konkretan slučaj još nije prijavljen policiji, iz Udruženja „Roditelj“ upozoravaju prosvetne radnike, decu i njihove roditelje da budu oprezni.
- Ova učenica je, srećom, izvadila telefon iz džepa i rekla kako će pozvati majku da proveri - kaže za „Novosti“ Dragana Ćorić iz Udruženja „Roditelj“. - Čim su videli da zove mamu, muškarci su otišli. Ali, da su počeli da se koriste sve gnusnije metode, i to je sigurno, jer su devojčicu prvo istraumirali pričom o saobraćajnoj nesreći.
Kako kaže Ćorićeva, roditelji bi morali o ovakvim i sličnim opasnostima da ozbiljno razgovaraju sa svojom decom. Da im objasne da ovakve pojave nisu retke, da su rizici prisutni svakodnevno i da ih nauče kako da reaguju i kome da veruju.
Oprez umesto panike kako kaže Ćorićeva, ne treba bespotrebno širiti paniku, ali iz svih slučajeva u kojima su devojčice „za dlaku“ izmakle pedofilima i takozvanim internet-predatorima, treba nešto i naučiti: bolje uvek imati dobru dozu opreza, nego odmahivati rukom i reći „samo se širi panika“.
- Samo iskrenom i ozbiljnom pričom moći će da se preduprede veće posledice - kaže naša sagovornica, dodavši da je prošle godine zabeleženo nekoliko ovakvih slučajeva. - Jedan se dogodio ispred gradske skupštine, drugi u Petrovaradinu, a treći na Novom naselju. Uvek u blizini osnovnih i srednjih škola. Jednom je čak žrtva bio dečak, a ne devojčica. Nepoznati muškarci su uvek u kolima, jedan je za volanom, a drugi van automobila, „zadužen“ za razgovar sa učenicima. Ni u jednom od ovih slučajeva, nažalost, od stresa i straha, deca nisu zapamtila detalje koji bi mogli da pomognu policiji.
U Osnovnoj školi „Petefi Šandor“ nezvanično su nam rekli kako su čuli za ovaj slučaj, ali tvrde da on nema nikakve veze sa njihovom učenicom. Zvanično, međutim, izjavu direktora nismo uspeli da dobijemo.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP