Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRUTALNO

Penzioner ubijen zbog 50 evra

Autor: Blic | 24.06.2014 - 12:26:00h | Komentara: 0

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Zorana J. (26) i Draška B. (41), zbog sumnje da su početkom februara ove godine ubili Radišu Đorđevića (66) iz sela Makca kod Velikog Gradišta. Za teško ubistvo, za koje su ova dvojica Požarevljana optužena, zakonom je predviđena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Policija ispred kuće Ljubiše M. (65)

Optuženi se terete da su u večernjim satima ušli u Radišinu kuću i naneli mu povrede drvenom bejzbol palicom i metalnom šipkom. Zbog teških višestrukih povreda glave, on je preminuo na licu mesta.
-Nakon toga, osumnjičeni su iz kuće uzeli mobilne telefone i novčanik sa oko 50 evra i nekoliko platnih kartica. Izvršenim pretresom njihovih kuća, pronađeni su ukradeni mobilni telefoni, dok je metalna šipka, sa tragovima krvi, nađena na njivi u blizini sela Makce – navedeno je u istrazi.

Pokrivalica policijska traka

Foto: ALO!

Radiša je „tipovan” od strane maloletnice J.J., jer je godinama radio u Nemačkoj, pa se pretpostavljalo da ima dosta para. Prema pričama komšija, ona je često dolazila kod Radiše i ostajala po par dana, pa sumnjaju da mu je pružala seksualne usluge za novac. Pošto je maloletna, postupak protiv nje je razdvojen i potom okončan. Nju je sudija za maloletnike uputio u vaspitno-popravnu ustanovu, u trajanju od jedne do četiri godine, zbog krivičnog dela podstrekivanja.
Iako je bio devizni penzioner, Radiša je živeo u veoma skromnoj kući, takozvanoj „blatnjari”, bez ušteđevine, jer je sav novac trošio na alkohol. Zbog toga su u njegovom novčaniku napadači pronašli samo 50 evra, iako su se nadali da će pronaći mnogo više.
Prilikom saslušanja, Zoran J. i Draško B, koji su od ranije poznati policiji, u potpunosti su priznali delo za koje se terete i detaljno ga opisali. Optužnica protiv njih stupila je na pravnu snagu i očekuje se zakazivanje glavnog pretresa.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP