Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRVAVI PIR MILETE SARIĆA (55) U SELU VISOKA KOD ARILJA

Pijan macolom ubio
majku i dve strine!

Autor: B. BOJOVIĆ - E. SADIKU | 06.07.2013 - 10:49:00h | Komentara: 0

Mileta Sarić (55) iz sela Visoko kod Arilja ubio je najverovatnije macolom majku Slobodanku (75) i strine Milenu (82) i Kosanu (83), nakon čega se obesio! Pretpostavlja se da je ubica pred zoru u porodičnoj kući usmrtio majku, a nakon toga i strine u njihovim kućama, koje su na istom imanju.

Mileta Sarić

Išao redom po kućama i ubijao starce| Foto: RAS

Mileta Sarić na
spavanju usmrtio majku
Slobodanku (75), a potom
i strine Milenu (82) i
Kosanu (83), pa se obesio
u šupi. Mileta lečen od
alkoholizma, a i ranije
pokušavao da ubije roditelje

Posle krvavog pira, obesio se u kući koja je služila kao pomoćni objekat. Meštani sumnjaju da je uzrok Miletovo višegodišnje pijanstvo, zbog čega je u više navrata lečen, ali ne isključuju da motiv leži i u nerešenim imovinskim odnosima.

- Ja još uvek ništa ne znam o sebi. Drhtao sam kao prut kad sam to čuo jutros. Znao sam ga čitav život. Voleo je da popije, ne mogu da kažem da nije… Ali da ovako nešto učini nisam slutio - kaže komšija Milisav Sarić.

Mileta Sarić / Foto: Beba Bojović

Uviđaj na mestu  zločina: Rođak pronašao pobijene / Foto: Beba Bojović

Mileta Sarić / Foto: Beba Bojović

Selo Visoka je zanemelo. Iako su od ranije znali da je ubica nasilan prema rođacima, ovakav zločin mogli su da zamisle isključivo na filmu.

-Šta da vam kažem! Ja kao da slušam neku priču koja je iz horor filma, a ne stvarnog života. Ne mogu da verujem. Ranije je on u dva ili tri navrata pokušavao da ubije oca i majku, tako se bar pričalo po selu. Kao napadao ih nekim keserom, jurio ih. Užas.. -kaže jedan komšija.

Mileta Sarić / Foto: Beba Bojović

Šokirani komšija: Milisav Sarić / Foto: Beba Bojović

 

Sumnja se da motiv zločina leži u nerešenim imovinskim odnosima

Prema izjavi komšinice Dobrinke Sarić, telo nesrećne Kosane našao je zet, kada je ranom zorom poveo ovce na ispašu i svratio da obiđe taštu. Ona je ležala na podu razbijene glave. Uputio se prema kući strine Milene, čim je primetio razbijen prozor posumnjao je na najgore i odmah pozvao policiju.

- Sve povrede su u predelu glave, nanete najverovatnije macolom. Mileta je pre dve godine bio na lečenju od alkoholizma, postoje i prekršajne prijave Išao redom po kućama i ubijao starcepodnete protiv njega za remećenje javnog reda i mira. Nije isključena mogućnost da je u noći zločina bio pijan - rekao je Joviša Lazarević, istažni sudija Višeg suda u Užicu.

DAN ŽALOSTI U ARILJU
U Arilju je proglašen dan žalosti zbog jučerašnjeg trostrukog ubistva i samoubistva gde će žrtve danas biti sahranjene.
"Opština će snositi troškove sahrana svih nastradalih, koja će se obaviti danas", rekao je predsednik opštine Zoran Todorović Tanjugu.


U zaseok Visoka, neposredno posle uviđaja, stigle su komšije, ali i predstavnici lokalne samouprave. Predsednik opštine Arilje Zoran Todorović, kaže da je ovakav zločin nezapamćen na ovim prostorima.

- Nezahvalno je komentarisati bilo šta u ovom trenutku osim što smo neizmerno potrešeni događajem. Preuzećemo sve troškove sahrane i pomoći porodicama nastradalih u veoma teškom trenutak za se nas- kaže Todorović.

Mileta Sarić / Foto: Beba Bojović

Ovaj zločin privukao je pažnju i mnogih medijskih ekipa  / Foto: Beba Bojović

Često se svađao sa majkom

„Koliko se sećam Mileta se čak i lečio u duševnoj bolnicu u Užicu. Znam da se sa majkom često svađao. Pogotovo u poslednje vreme. Govorio je da hoće da ga prevare oko imanja, a onda je počeo da se svađa i sa strinama Kosanom i Milenom. Šta je bio okidač da uradi ovako nešto verujte ne znamo, a mislim da je bilo sve po malo”, rekao nam je jedan od žitelja sela.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP