Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UHAPŠEN PENZIONER KOJI JE RANIO DVOJICU, PA SE ZABARIKADIRAO

Pijan naručio ćevape, pa pucao na sve strane!

Autor: N. B. - E. S. - B. J. | 11.11.2013 - 10:53:00h | Komentara: 5

Penzioner Dragomir Minić (67) iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji je juče pucao na zeta i ranio dobavljača hrane, a zatim se zabarikadirao u kući i ranio policajca, uhapšen je sinoć oko 21 čas.

Dragomir Minić

Dragomir Minić | Foto: Nenad Božović

Bio tri meseca u zatvoru
Dragomir Minić je bio ubeđen da svi žele da ga pokradu, rođaci, komšije, čak i policija koja je intervenisala nakon što je pucao u dostavljača hrane. Komšije kažu da se nije mnogo družio, da je bio u zatvoru tri meseca jer je bivšoj emotivnoj partnerki pretio da će joj zapaliti kuću, ali i da je dugo radio u inostranstvu gde je stekao veliko imanje.

Minić je juče oko 13 sati ranio u levu preponu dostavljača hrane Nijaza Džafa (50), koji mu je isporučio ćevape, a potom i pucao na svog zeta Milorada Radetića, koga je srećom promašio, nakon čega se zabarikadirao u kuću.
Tokom pregovora sa policijom, Minić je počeo da puca iz automatske puške kroz prozor, a rikošetirani metak pogodio je kraljevačkog policajca Desimira Rečevića u desnu ruku. Porodica za višesatnu dramu kao jedinog krivca vidi alkohol.
Kako “Alo!” saznaje, Minić je juče naručio roštilj iz restorana “Lepi Bora”, nakon čega je Nijaz došao da mu dostavi hranu. U jednom trenutku Minić se zateturao, najverovatnije od alkohola i pao, nakon čega je Nijaz pozvao u pomoć Minićevog zeta Radetića.

Penzioner Dragomir M. ranio je u dostavljača hrane ispred svoje kuće u selu Metikoši

 
- Njih dvojica su potom unela Dragomira unutra i smestila ga u krevet. On se zatim osvestio i počeo da puca iz pištolja na obojicu, s tim da je moj Milorad uspeo da izbegne hitac i istrči iz kuće. Dragomir je duša od čoveka i verujem da je samo alkohol kriv za ovu situaciju i ono što mu se događa! - ispričala je juče za “Alo!” uplakana Ljiljana Radetić, inače Dragomirova sestra.

Nakon što je dostavljač hrane, koji je takođe uspeo da pobegne iz kuće, prevezen u bolnicu, u selo je ubrzo stigla kraljevačka policija, koja je opkolila kuću, a potom je stigao i pregovarački tim iz Beograda. Minić je sve vreme tvrdio da je on bio napadnut i pretio da će, ukoliko neko priđe, pomoću plinskih boca dići kuću u vazduh. Samu akciju otežavala je činjenica da je kuća potpuno pokrivena video-kamerama, te ga nije bilo moguće zavarati.

Akcija ispred kuće

Akcija ispred kuće

 

Kako saznajemo, sa Dragomirom je tokom osmočasovne drame sve vreme bio i njegov pas. Minić je u 16.15 počeo da puca iz automatske puške kroz prozor, pri čemu je pogođen policajac koji je prevezen u Zdravstveni centar “Studenica” u Kraljevu, gde je smešten i ranjeni dostavljač hrane. Nijedan od njih dvojice nije životno ugrožen.

Dragomiru M. (67) iz sela Metikoš, koji je ranio dvojicu ljudi, danas je određen pritvor do 48 sati, saopštila je Policijska uprava Kraljevo.

Uviđaj u porodičnoj kući Dragomira M. započet sinoć, danas nastavlja Viši tužilac u prisustvu policije.

Povređeni policajac Desimir R. (48), koji je ranjen u ruku, operisan je sinoć i život mu nije ugrožen, izjavio je Tanjugu Miroslav Nikolić, načelnik hirurgije u Zdravstvenom centru "Studenica" u Kraljevu.


"Kod policajca je prsla arterije ruke, stavljen mu je gips i život mu nije ugrožen", rekao je Nikolić.


On je kazao da su ranjenog dostavljača hrane urolozi operisali, jer je imao povredu mokraćnog kanala i da se i on uspešno oporavlja. Kraljevačka policija saopštila je sinoć da su pripadnici Policijske uprave Kraljevo i Specijalne antiterorističke jedinice, nakon desetočasovne akcije pregovaračkog tima MUP-a Srbije, lišili slobode D.M. (67) iz sela Metikoš kod Kraljeva, koji se naoružan zatvorio u porodičnoj kući.

Patio zbog smrti supruge
Minićeva sestra Ljiljana kaže da je njen brat počeo da pije pre devet godina, kada mu je supruga preminula, i da je od tada dosta razočaran u život. Njih dvoje nisu imali dece, a koliko je voleo suprugu, dovoljno govori i njena slika koju je uklesao na fasadu kuće.
- On je dugo radio u Nemačkoj i finansijski je potpuno namiren. Ima stan u Nemačkoj, Kraljevu i u Beogradu, ali najviše voli da boravi ovde u selu. Pre par dana je stigao iz Nemačke i mi smo juče bili kod njega u poseti. Ništa nije nagoveštavalo da će se ovo desiti. Lepo smo se izgrlili i ispričali i zaista ne znam razlog zbog kojeg bi ovo uradio - kaže Ljiljana.

Poslednji komentari
  • Gosha Vreme: 11.11.2013 12:21h

    Ajmo svi kada smo u nešto rezočarani da rokamo po kraju. Matorog poslati na višegodišnju robiju za primer!!!!

  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 11.11.2013 12:27h

    Опет је забрљала неспособна српска полиција.

  • Penzioner Vreme: 11.11.2013 14:06h

    A komsije sinoc na tv kazu bio je miran samo voleo da popije!? Kako kad je vec zbog bahatosti bio u zatvoru?

  • vuk1 Vreme: 12.11.2013 00:45h

    1.koji je ostao ziv,posle akcije SAJ-a!!! nista od bonusa!!!

  • nedjo Vreme: 12.11.2013 01:06h

    bio dusa od coveka??

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP