Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TRAGEDIJA

Pijani otac spalio kuću i
ostavio petoro dece bez ičega!

Autor: S.S. / Blic | 08.02.2013 - 08:58:00h | Komentara: 4

Goran Stolić (46), kako tvrdi njegova supruga, zapalio je svoju kuću u Donjoj Trnavi kod Prokuplja, i tako je ostavio petoro dece bez krova nad glavom!

dd

Komšije pomažu u čišćenju

„U požaru je izgorelo sve. Noć smo proveli u komšijinoj kući, ali ne znamo gde ćemo biti narednih dana“, objašnjava kroz suze Danijela Matić (39), nevenčana supruga čoveka koji je zapalio kuću, za „Blic“.


„Pre požara posvađala sam se sa Goranom. On je naredio meni i deci da izađemo napolje jer će zapaliti kuću koju mu je otac ostavio. Posle pola sata to je i uradio“, ističe Matićeva.

dd

Nenad i Nikola na vratima spaljenog doma

Stolić je sada smešten na psihijatrijsko odeljenje prokupačke bolnice.
„Goran je radio u nadnici kod komšije i vratio se kući pripit. Galamio je na mene i decu i bacio mobilni telefon najstarijeg sina Nikole u šporet. Ničim ga nismo izazivali, a ranije nismo imali porodičnih problema“, tvrdi supruga, koja je nakon toga otišla sa decom kod komšije.

„Nakon pola sata čula sam zvuk vatrogasnih sirena. Znala sam da je zapalio kuću. Naš dom je bio u plamenu“, rekla je nesrećna žena.

dd

Jedini deo koji nije potpuno izgoreo

Cela kuća je izgorela i deca Nikola (17), Nemanja (16), Dragana (15), Nenad (12) i Anđela (11), iako su i ranije živeli teško, sada su ostali bez ičega.

„Uvek smo živeli skromno i nikada nismo imali sve što nam je potrebno. Ipak, snalazili smo se. Sada nemamo ništa“, tužnim glasom priča najstariji sin Stolića Nikola, koji kaže da sada ne zna kako će da nastavi školovanje jer su mu izgorele knjige i sav školski pribor.

dd

Danijela Matić sa sinom Nemanjom

„Pokušaćemo da sakupimo novac i da im nađemo neki privremeni smeštaj. Nažalost, većina žitelja i sami jedva sastavljaju kraj sa krajem, pa očekujemo pomoć i lokalne samouprave“, kaže Igor Petrović, predsednik mesne zajednice Donja Trnava.

 
Poslednji komentari
  • Ivan Vreme: 08.02.2013 11:17h

    Pokrenimo akciju,da svako pruzi koliko moze. Situacija jeste teska,ali svako od nas moze da pomogne skromnim izdvajanjem. Jer nase malo,nekome ce znaciti mnogo. Budimo ljudi!!!

  • Marija Vreme: 09.02.2013 04:09h

    Zato je i spalio,da bi dobio novcanu pomoc i kukumavcio.Jadna deca.

  • Svakovrsna pomoc Vreme: 09.02.2013 08:32h

    Ministarstva i zdravstva i prosvete moraju mnogo vise da rade na sirenju znanja o alkoholizmu kao teskoj bolesti u cijem lecenju mora da ucestvuje cela porodica, a ne da cute i sklanjaju se. Ja sam,npr ocu masinicom za meso polomila kljucnu kost kad sam imala 15 god, jer je on je mamu, po ko zna koji put tukao. Ostali ukucani su cutali od straha, a ja sam stvarno htela da ga nema. Od onda vise nikad nije mamu udario niti se napio kad sam ja u blizini. Da smo jedinstveni, u svemu bi bilo bolje. Naravno i u ljudskoj solidarnosti za pomoc nemocnima.

  • Sasa Vreme: 10.02.2013 19:03h

    Budimo ljudi!! Izadjimo deci u susret! Pomognimo koliko mozemo!!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP