Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZORAN PALOČEVIĆ IZ SUDA U KOVINU I DALJE SUDI

Pijani sudija osuđivan za nasilje u porodici!

Autor: J. P.- D. Ć. | 06.02.2013 - 08:02:00h | Komentara: 0

Sudija Zoran Paločević (50) iz suda u Kovinu, koga su priveli policajci u Smederevu jer ih je ometao u obavljanju službene dužnosti, ranije je nepravosnažno osuđen na pet meseci zatvora zbog afere sa dečjim dodacima, saznaje „Alo!“.

Zoran Paločević

Zoran Paločević

„Ta presuda je nepravosnažna. Jedino sam sudu platio novčanu kaznu od 40.000 dinara zbog nasilja u porodici. I dalje tvrdim da mi je sve namešteno, ali neću sada da otkrivam imena. Moja nevinost biće dokazana u svim postupcima“, rekao je juče za „Alo!“ Paločević, protiv koga je pre nekoliko dana policija napisala krivičnu prijavu zbog incidenta u restoranu „Perfeto“ u Smederevu. Paločeviću je te večeri na alko-testu naduvao 1,4 promila.


„Naš sud nema zvanične informacije u vezi s tim događajem, ali ukoliko dobijemo neke podatke o incidentu, obavestićemo o tome Visoki savet sudstva radi eventualnog preduzimanja daljih koraka“, rekla je za „Alo!“ Aleksandra Vasić, portparol Osnovnog suda u Pančevu.

„Ako disciplinski sudija protiv nekog sudije pokrene postupak, o njemu odlučuje tročlana disciplinska komisija, koja može da mu izrekne opomenu, smanji platu do 50 odsto na godinu dana ili donose rešenje o razrešenju. Stranka ima pravo žalbe Visokom savetu sudstva, koji donosi konačnu odluku. Ukoliko nekom sudiji bude izrečena kazna duža od šest meseci zatvora ili se utvrdi da je nedostojan funkcije, onda se razrešava dužnosti”, objašnjava za „Alo!“ izvor iz Društva sudija Srbije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP