Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ČEKAJU IZRUČENJE

Pink Panterima se
sudi u Švajcarskoj!

Autor: Ekipa Alo! | 12.02.2013 - 20:13:00h | Komentara: 0

Dvojici srpskih državljana, koji su označeni kao članovi međunarodne organizovane grupe kradljivaca nakita, poznatijih pod imenom Pink Panteri, biće suđeno u Švajcarskoj zbog pljački koje su tamo počinili, saopštila je švajcarska policija.

Dijamant

Glavni plen Pink Pantera su dijamati | Foto: foter.com

Jedan od dvojice (34) srpskih državljana uhapšen je u Turskoj po međunarodnoj poternici i biće izručen Švajcarskoj gde će mu se suditi zbog pljačke, stoji u saopštenju policije iz Ženeve.

On je osumnjičen za oružanu pljačku prodavnice satova i nakita u gradu Šafhauzenu marta 2011. godine. Plen koji su pljačkaši tada odneli se procenjuje na 1.46 miliona evra i do sada još uvek nije pronađen.
Drugi srpski državljanin (37), uhapšen je u Crnoj gori i izručen je Švajcarskoj prošle godine. On je navodno bio vozač u pljački u Šafhauzenu ali i pljački u Lozani koja se odigrala aprila 2010. godine.

Pljačkaši su u Lozani prilikom krađe juvelirinice odneli satove i nakit u vrednosti od 407.000 evra, koji takođe nikada nisu pronađeni.

Pink Panter

Članovi kriminalne grupe Pink Panteri navodno potiču sa prostora bivše Jugoslavije. Ovoj bandi su dali ime britanski detektivi nakon što su pronašli dijamantski prsten sakriven u kutiji kreme za lice. Ovakav način sakrivanja plena je prvo opisan u poznatoj komediji iz 1963. godine, Pink Panter Pitera Selersa.

Ova međunarodna organizovana grupa kradljivaca nakita je poznata po tome što je ukrala nakit u vrednosti od 100 miliona dolara u 30 zemalja u poslednjih deset godina. Nekada skoro nedodirljivi, Pink Panteri su poslednjih godina postali krajnje nemarni pa su njihovi članovi hapšeni u mnogo država u svetu uključujući Francusku, Grčku, Italiju i Japan.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP