Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HOĆE LI POLICIJA PREDUZETI NEŠTO?

Piroman i dalje pali automobile u Novom Sadu! (FOTO)

Autor: N. N. Travica | 30.04.2015 - 08:40:00h | Komentara: 3

U novosadskoj Železničkoj ulici, ispred zgrade broj 7-9, izgorela je crna opel astra, novosadskih registracija. Prve predpostavke ukazuju da je požar podmetnut, a vatru su ugasili pripadnici vatrogasne brigade. Paljenje automobila popstalo je veoma popularno u Novom Sadu, a do danas javnost nije obaveštena da je policija pronašla barem jednog, od mnogobrojnih piromana.

Piroman pali kola po Novom Sadu

Još jedno vozilo zapaljeno u Novom Sadu | Foto: N. N. Travica

Kako ALO! saznaje vatra na putničkom automobilu izbila je jutros oko četiri sata, a potpuno je uništen prednji deo četvorotočkaša. Prema tvrdnjama stanara obližnjih poslovno-stambenih zgrada, prvo se začula eksplozija, nakon čega se video bljesak.

- Video sa bljesak, što me je i navelo da pogledam kroz prozor. Vozilo je već uveliko bilo u plamenu, a za nekoliko trenutaka su stigli i vatrogasci, koji su ugasili vatru. Na licu mesta je bila i policija-rekao je za ALO! Nikola M., jedan od stanara Železničke ulice u centru Novog Sada, dodajući da veruje da je delo ovog piromana zabeležila neka od mnogobrojnih sigurnosnih kamera, postavljenih na okolnim poslovnim objektima.

Na automobilu je pričinjena totalna šteta, a vatra je progutala deo automobila gde se nalazi motor, kao i kabinu automobila.

Piroman pali kola po Novom Sadu

Piroman pali kola po Novom Sadu | Foto: N. N. Travica

Dok piromani haraju gradom i skoro svake nedelje, tokom noći zapale barem po jedno putničko vozilo, novosadska policija i dalje traga za osobom koja je otvorila sezonu paljenja automobila u Novom Sadu, koja je u februaru mesecu zapalila automil profesoru prava Miloradu Bejatoviću iz Novog Sada. Požar koji je najverovatnije podmetnut, izbio je u ulici Đorđa Rajkovića u naselju Podbara u tom gradu.
U novosadskom naselju Telep 7. aprila, zapaljena su dva putnička motorna vozila, vlasništvo Instituta "Preventiva". Inače taj institut se bavi inženjerskim delatnostima - tehničkim savetovanjima, konsalting uslugama iz oblasti bezbednosti od požara, protiveksplozijske zaštite, bezbednosti i zdravlja na radu, zaštite životne sredine kao i prodajom aparata za gašenje požara i opreme za zaštitu od požara.
Prvog aprila izgoreo je putnički automobil "golf 6". Vozilo se nalazilo na parking prostoru u Ulici cara Dušana ispred kućnog broja 70. Plamen je zahvatio prednji deo vozila, koje je u potpunosti izgorelo do dolaska pripadnika vatrogasne brigade. To je bilo drugi put za manje od mesec dana da je upaljeno vozilo koje koristi Darko Jevtić, direktor RK Vojvodina i sekretar Gradskog odbora SPS-a.

Piroman pali kola po Novom Sadu

Policija još nije ušla u trag piromanu | Foto: N. N. Travica

Prethodno je 16. marta zapaljen automobil koji je u vlasništvu njegove supruge Tatjane Ječmenice, selektorke teniserki Srbije. Događaj su snimile sigurnosne kamere, a policija i dalje traga za počiniocima.
Poslednji "potpis" piromana zabeležen je 18.aprila, kada su tri putnička automobila izgorela na svega nekoliko metara pored zgrade Bezbednosno informativne agencije u Novom Sadu. Vatra koja se pojavila na automobilu "alfa romeo gulieta", novosadskih tablica, zahvatio je prednji deo automobila, nakon čega se proširio na okolna vozila. Požar je do dolaska vatrogasaca zahvatio BMW beogradskih tablica i reno "megan" novosadskih registarskih oznaka.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 30.04.2015 08:59h

    ako osuguravaji zavodi plkaćaju lekare i pomocno osoblje da ne spasavaju pacijente jer je veca premija za opovredjene nego za mrtve verujem da plaćaju nekom da pali auta ako ih neko napusti..Od toliko kamera da obvaj vršlja. Najbolje bi bilo da ga uhvate vlasnici i d aprodje kao vehabija.

  • EnkooknE Vreme: 30.04.2015 10:26h

    Pa mi nemamo policiju u Novom Sadu. Ne znate to?

  • strucnjak Vreme: 30.04.2015 11:28h

    Ovo po meni nije namerno zapaljeno.Poznato je da kod opela usled losih instalacija, auto dobije "kontakt" i zapali se.A to se da primetiti na slici, auto je ostao u "rikvercu" i kada je dobio kontakt krenuo je i udario auto iza...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP