Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

BRANKO LAZAREVIĆ DANAS SVEDOČI U POLICIJI

Pismo otkriva
Šarićeve veze!

Autor: Svetlana Vojinović | 19.02.2014 - 13:45:00h | Komentara: 3

Branko Lazarević, otpravnik poslova naše ambasade u Atini, koga policija i tužilaštvo danas saslušaju u svojstvu osumnjičenog o povezanosti s narko-klanom Darka Šarića, uputio je pismo pojedinim državnim funkcionerima o tom slučaju, ali ne i svom bivšem šefu Ivici Dačiću, saznaje „Alo!“.

Branko Lazarević

Branko Lazarević | Foto: Vesna Lalić

Bivši Dačićev šef kabineta pismo poslao na nekoliko adresa vodećih političara, ali
ne i aktuelnom predsedniku Vlade Srbije

Lazarević je uoči Nove godine poslao pismo u kojem je na nekoliko strana pokušao da objasni svoju ulogu u predmetu protiv narko-klana Darka Šarića, a u kojem pominje i premijera Ivicu Dačića, kome je bio šef kabineta.
- Pismo je stiglo na adrese pojedinih najviših državnih funkcionera, a napisano je u stilu životne ispovesti. Lazarević opisuje događaje od trenutka kada je otišao u kabinet ministra policije Ivice Dačića, kako je i na koji način povezan sa Šarićevim ljudima, objašnjava i svoj odnos sa Dačićem, pa sve do odlaska u diplomatiju. Inače, on u tom pismu, koje je poslao uoči prvog pokušaja da bude saslušan, pominje mnogo imena. Međutim, izuzev Dačića, nijedno nije toliko poznato široj javnosti - objašnjava naš izvor iz istrage. On otkriva i još neke detalje, pa i to da će policija Lazarevića danas „cediti“ skoro ceo dan.

Lazarević je opisao dešavanja od njegovog dolaska u Dačićev kabinet, kao i veze sa ljudima bliskim narko-bosu

- On tu nikoga ne optužuje direktno, ali na pojedinim mestima pokušava sebe da opere. Međutim, teško da će mu to proći... Policija i tužilaštvo imaju dovoljno dokaza da se odmah nakon saslušanja nađe iza rešetaka, posebno ako bude pokušao da izbegne odgovore na direktna pitanja. Dakle, saslušanje Lazarevića, koje bi trebalo da počne u 10 sati u MUP-u, moglo bi da se oduži do uveče - dodaje sagovornik „Alo!“.

Kontakti Lazarevića i Šarićeve grupe zabeleženi na 130 diskova (fotografije, tonski i video zapisi) iz 2008. i 2009, kada je on bio jedan od najuticajnijih ljudi u MUP-u, a postoji i izveštaj policije od 13. januara 2012. u kojem se ukazuje na vezu sa Zoranom Ćopićem i Radovanom Štrpcem, članovima narko-klana, glavnooptuženima za pranje Šarićevih para u Srbiji. Policija je u svom dokumentu navela da je Lazarević javljao Štrpcu „da članove Šarićeve grupe prati i prisluškuje policija, pa da obrate pažnju na komunikaciju“.
Poslednji komentari
  • Ceca Vreme: 19.02.2014 16:19h

    Joj ko vas ne zna mislio bi da u ovoj zemlji postoji zakon! Čuj bre sad ga saslušavaju, a slučaj star 3-4 godine. A da, nedavno se nije odazvao jer je imao grip! E kako bi nekog drugog doveli na saslušanje sa sve bolničkim krevetom, ali ovo je koferčetov savetnik!

  • Milica Vreme: 19.02.2014 19:50h

    a koferce,a koferce Sigurno ce mu suditi 17 marta,kad budu poceli sa gradnjim Beograda na vodi

  • nina Vreme: 20.02.2014 15:12h

    A za koferce hoce li reci nesto?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP