Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OTAC MONSTRUM PRIZNAO KAKO JE UBIO SVOJU BEBU

„Plakao je, pa sam ga tresnuo o pod”

Autor: M. D. - D. Ć.- E. S. | 20.06.2015 - 07:00:00h | Komentara: 2

Kurtiš Kurtiši (25), koji je na monstruozan način ubio svog jednogodišnjeg sina D. M., sada na sve moguće načine pokušava da se izvuče iz zatvora, tvrdeći da je to uradio, jer su na njega uticali narkotici i alkohol, saznaje „Alo!“. Kurtišijeva odbrana je puna nelogičnosti, jer je izjavio da se seća da je beba plakala, pa ju je uzeo kako bi je umirio, a pošto to nije uspeo, iznervirao se, podigao dete visoko iznad glave i tresnuo ga o pod u kući u Zemunu!

Otac zver: Kurtiš  Kurtiši

Otac zver: Kurtiš Kurtiši | Foto: Dejan Briza

Ispričao je i da se ne seća baš svih detalja ni povreda, koje je dečaku naneo. Iako je u policiji priznao da je prebio bebu, Kurtiši je juče kod tužioca naprasno zaćutao!


- On je u policiji ispričao da se ne seća svega, ali je rekao da je beba bila nemirna i da je vrištala, pa da je on uzeo iz kreveca i bacio je pod. Navodno ne zna koje joj je povrede naneo kada je šutirao i gazio. U policijskom pritvoru on nije davao nikakve znake kajanja, pa i to ukazuje na odsustvo njegovih emocija. On je odlučio da se kod tužioca brani ćutanjem - kaže naš izvor iz beogradske Palate pravde.

Kurtiš Kurtiši (25), koji je na monstruozan način ubio svog jednogodišnjeg sina D. M., rekao je da je beba bila nemirna i da je

 | Foto: RAS

 

„Lepak može da izazove agresivnost”


Jasna Daragan Marković, psihijatar, kaže da na osnovu raspoložovih podataka koje poseduje sumnja da je agresivnost izazvao isključivo alkohol.
- Ukoliko osoba konzumira samo alkohol ili alkohol sa skidačima sa narkotika onda se pojačava dejstvo tih lekova i ne mora da znači da to dovodi do agresivnosti. Ukoliko se koristi alkohol i antidepresivi tada se pojačava se dejstvo tih lekova i osoba će zaspati - navodi psihijatar.
Ona dodaje da je ovde nepohodno videti šta je koristio, koliko dugo i koliko je oštećen kao osoba.
- Ukoliko je konzumirao lepkak sa rastvaračem to može da izazove agresivnost - navela je ona.

Kako „Alo!“ saznaje sumnja se da je Kurtiš u trenutku kada je ubio bebu bio pod dejstvom mešavine narkotika i drugih psihoaktivnih supstanci.
- On je kombinovao inhalans, tačnije lepak i rastvarač sa alkoholom i lekovima „amizol“ i „naprocilin“. Inhalansi menjaju stanje svesti i mogu izazvati nekontrolisano agresivno ponašanje. A kombinacija alkohola i lekova „amizol“ i „naprocilin“, dovode čoveka prvo u stanje mirnoće, a par sati kasnije izazivaju psihoze, nekontrolisane napade besa pogotovo ako osoba koja ih konzumira umisli da je neko iritira ili na neki način provocira - kaže naš izvor.

Njegov advokat Dragimr Mrdalj izjavio je da Kurtiši nije znao da mu je sin preminuo i da mu je on tu vest saopštio pre nego što je kod tužioca odlučio da se brani ćutanjem.

- Tužilac je predložio da se Kurtišiju odredi pritvor, kao i da se izvrši sudsko-medicinsko veštačenje preminule bebe, pošto bude prethodno izvršena obdukcija. Takođe je predložio da se izvrši neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenog Kurtišija. Sudija za prethodni postupak mu je odredio pritvor do 30 dana zbog bojazni da bi mogao da ponovi delo i da ne utiče na svedoke - objasnio je Mrdalj.

Dragomir Mrdalj

Dragomir Mrdalj | Foto: RAS


Posle monstruoznog zločina koji je Kurtiši počinio, kada je zverski ubio jednogodišnjeg sina, u kuću su došli njegovi rođaci koji kažu da ne znaju kada će biti sahrana malog Darka i odbijaju razgovor sa novinarima. Komšije na Vojnom putu u Zmeunu, gde živi ova porodica, uputile su nas u naselje Kalmendin i rekle da se tamo nalaze roditelji Kurtešijeve supruge Gordane Milovanović (36).

Međutim, žitelji naselja Kalmendin su nam rekli da je porodica Milovanović smeštena u neki od kolektivnih centara, jer im je kuća stradala tokom poplava u Obrenovcu.

Gordana  Milovanović

Gordana Milovanović | Foto: Dejan Briza

Žena sklonjena na sigurno
 

Kurtiši se navodno „vadio“ u policiji i da mu je smetalo to što je sumnjao da je beba njegova, kao i svađe sa suprugom.
- Ispričao je da se jednom i predozirao narkoticima. Naveo je i da ima troje dece, ali nije poznato da li je to sa sadašnjom suprugom, koja se je sklonjena u Sigurnu kuću. Tvrdio je da nikad nije tukao ranije decu ni ženu - navodi naš izvor.
Kurtišijeva supruga Gordana Milovanović je u devetom mesecu trudnoće, a u momentu zločina je, kako tvrdi, izašla do prodavnice.

Poslednji komentari
  • yu Vreme: 20.06.2015 09:55h

    ima ljude koji plakaju i jedina im zelja da postanu roditelji takvim stokama treba zabraniti decu imati. nije mogao imati za hranu al za drogu mogao je se snaci. ruke i noge koje su ubile dete bi trebalo iseci

  • aaa Vreme: 20.06.2015 11:25h

    jel ima neki sucaj iz novina a da branilac po sluzbenj nije Mrdalj? kakve cvovek ima vezetne u policiji da smao njega zovu od 2000 beogradksih advokata?..jel ima neki zvucni slucaj da je izabran brnilac...NE

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP