Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MILOŠ FILIPOVIĆ, RANJEN I UHAPŠEN ZA VIKEND, VEĆ PAO ZBOG SLIČNOG DELA

Pljačkaš s Umke slab na pošte!

Autor: Enis Sadiku | 10.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 1

Miloš Filipović (20), razbojnik koji je u subotu ranjen pa uhapšen nakon pljačke pošte u naselju Umka, prošle godine je već bio priveden zbog sumnje da je opljačkao zlataru u prestonici, a prethodno su mu lisice na ruke stavljene i u aprilu 2013. posle razbojništva u pošti na Voždovcu, iz koje je sa saučesnicima odneo milion i po dinara, a za šta mu se trenutno sudi, saznaje „Alo“.

Dok je  čekao suđenje  za prethodnu  krađu, smišljao  novu...

Dok je čekao suđenje za prethodnu krađu, smišljao novu... | Foto: Nebojša Marković

Kako nam je rečeno, operativci beogradske policije intenzivno tragaju za njegova dva saučesnika, s kojima je iz pošte na Umci ukrao 80.000 dinara. Filipović je naime, prema saznanjima policije, birao pošte koje nisu obezbeđene video-nadzorom, a potom sa još nekoliko osoba išao u pljačku. Njega bi danas trebalo da sasluša i istražni sudija.

Mesto  obračuna Miloša  Filipovića sa  policijom, nakon  potere po  Umci

Mesto obračuna Miloša Filipovića sa policijom, nakon potere po Umci | Foto: Marko Metlaš


- Intenzivno radimo na ovom slučaju i proveravaju se štekovi. Takođe se proverava i kretanje Filipovića i njegovi kontakti sa osobama iz kriminogene sredine. Očekujemo do kraja nedelje da ćemo identifikovati i privesti osobe koje su zajedno sa njim izvršile pljačku - navodi naš sagovornik iz policije.

Umka

Umka | Foto: Marko Metlaš

Prema istom izvoru, Filipović je više puta osumnjičen i uhapšen zbog sumnji da je učestvovao u oružanim pljačkama, ali je svaki put padao sa drugom ekipom. U aprilu je uhapšen zajedno sa petoricom momaka zbog sumnje da su izvršili više pljački.
Naime, Filipović se tereti, zajedno sa izvesnim Markom S., da je uz pretnju plastičnim pištoljem i nožem iz pošte na Voždovcu oduzeo oko 1,5 miliona dinara.

Pošta

Pošta | Foto: N. Mihajlović

 
Pored njih, tada su privedena još trojica muškaraca koji su davali logističku podršku Filipoviću i Marku S. u vidu obezbeđivanja automobila pre i posle pljačke. Policija je u gepeku tog automobila pronašla ukradeni novac iz pošte, garderobu, fantomke, plastični pištolj i nož.
Takođe, Filipoviću se na teret stavlja razbojništvo na benzinskoj pumpi u Zemunu, kao i pljačka zlatare iz koje je ukraden nakit u vrednosti od oko 8.000 evra. Filipović je tada bio 30 dana u pritvoru, a dalji proces u ovom slučaju je čekao na slobodi sve do 8. marta ove godine.

Filmska potera

Podsetimo, Filipović je za vikend ranjen dok je zajedno sa dvojicom kompanjona bežao od policije, a nakon pljačke pošte na Umci. Naime, kada su se pljačkaši tokom jurnjave automobilima zaglavili u blatu u šumi blizu Rušnja, Filipović je sa automatskom puškom izašao pred vozilo i uperio je u policijski automobil, obezbeđujući tako odstupnicu saučesnicima, koji su potom pobegli pešice i za kojima policija traga. Policajci su ga nakon više odbijenih naredbi da spusti oružje ranili, a metak ga je pogodio u glavu. Prevezen je u Urgentni centar, gde je i operisan. On je u svesnom stanju i nije ozbiljnije povređen. Istragom treba da se utvrdi gde je Filipović nabavio automatsku pušku, kao i ko su mu novi saučesnici.

Poslednji komentari
  • VladimirR. Vreme: 10.03.2014 09:05h

    Ne shvatam čemu tolika nepreciznost prilikom kroćenja nepopravljivog zločinca?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP