Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SLUČAJ MEDIKUS

Pobegao lekar osumnjičen
da je trgovao organima u Prištini!

Autor: Fonet | 12.02.2013 - 09:34:00h | Komentara: 0

Turski lekar Jusufu Somnezu, kome se sudi za trgovinu organima u privatnoj prištinskoj bolnici ”Medikus” nedavno umakao iz Južnoafričke Republike, koja zbog toga što ne priznaje Euleksov pravni sistem i ne priznaje Kosovo nije mogla da ga izruči nepostojećoj državi, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević.

Vukčević je u razgovoru za Novosti rekao da su, kada su tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević i on dobili ove podatke, pokušali da spreče njegovo bekstvo, ali je već bilo kasno i da je on međuvremenu, napravio je kliniku za transplantacije organa u jednoj afričkoj državi.
Vukčević je napomenuo da tužilaštvo upornim radom dolazi do osoba koje imaju saznanja o otmicama ljudi, kao i o trgovini organima.

Kontrola život znači!

Doktor  | Foto: freedigitalphotos.net

Istraga se vodi u nekoliko zemalja, naveo je Vukčević i precizirao da se trenutno radi na ostvarivanju kontakta između Rusije i Euleksa, u skladu s propisima koje je moguće primeniti u ovakvoj političkoj situaciji, u interesu
pravde za ruske, ukrajinske, srpske i albanske žrtve.
Ne mogu da govorim o detaljima, iskazima ili imenima, jer svaka objavljena informacija uznemiruje žrtve i njihove porodice, svedoke koji nisu pod našom zaštitom dovode u opasnost, istakao je Vukčević u želji da se završi objektivna istraga i sudi odgovornima za ove monstruozne zločine.
Posle susreta sa specijalnim tužiocem EU Džonom Klintonom Vilijamsonom, srpski tužilac za ratne zločine veruje da će osumnjičenim licima biti suđeno pred Međunarodnim sudskim većem izvan Kosova i Metohije, što je veoma značajno.
Dobro bi bilo da to bude pod okriljem UN, rekao je Vukčević.
Govoreći o kontaktima sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom i eventualnoj reviziji procesa Gotovini i ostalima, Vukčević je siguran da će, ukoliko budu ispunjeni uslovi za reviziju, Bramerc u nju i krenuti.
”Topnički dnevnici” su ključni za reviziju postupka, ali i Bramercova mogućnost da svoj debakl bar delimično ispravi, rekao je Vukčević.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP