Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

10 GODINA OD NESREĆE U KOJOJ JE POGINULA BRANISLAVA REBIĆ

Počelo novo suđenje Luki Karadžiću u Kragujevcu

Autor: B.Nenković | 03.04.2015 - 16:08:00h | Komentara: 0

U Višem sudu u Kragujevcu danas je počelo ponovljeno suđenje Luki Karadžiću zbog saobraćajne nesreće iz juna 2 005. godine u selu Gornja Trnava, u kojoj je stradala Branislava Rebić (21) iz tog mesta.

Lešanović

Goran Petronijević | Foto: N.N.T.

Goran Petronijević, branilac Luke Karadžića izjavio je nakon pripremnog ročišta koje je bilo zatvoreno za javnost da su se dokazi u prethodnom postupku izvodili u neregularnim uslovima i da je bilo pritisaka tadašnje vlasti zbog činjenice da je njegov branjenik brat Haškog optuženika Radovana Karadžića.
-Hoćemo da se utvrdi istina, zato što je ovde u pitanju nesreća sa teškom posledicom jer je jedan mlad život ugašen. Ako je neko kriv, neka ide u zatvor, ali ne može apriori da bude kriv samo zato što je brat Radovana Karadžića. Imamo neposredna saznanja i materijalne dokaze da je bilo pritisaka u prethodnom suđenju, izjavo je Goran Petronijević.

Osuđen na  dve i po godine: Luka Karadžić

Osuđen na dve i po godine: Luka Karadžić | Foto: AP

 
Vrhovni Kasacioni sud je pre dve godine ukinuo pravosnažnu presudu Apelacionog suda u Kragujevcu po kojoj je Karadžić bio osuđen na dve i po godine zatvora zbog izazivanja udesa. U sudaru „mercedesa“ kojim je upravljao Karadžić i „fijata“ koji je vozila Branislava, devojka je zadobila teške povrede i posle četiri dana umrla je u Kliničkom centru u Kragujevcu ne budeći se iz kome.
Presuda je doneta nakon šest godina suđenja, a promenjeno je četvoro sudija. Urađena su četiri veštačenja, od kojih su dva pokazala da je „mercedes“ prešao u traku kojom je vozila Branislava. Otac devojke koja je stradala u ovoj nesreći, Branko Rebić, izjavio je nakon današnjeg pripremnog ročišta da se njegovoj agoniji koja traje punih deset godina još ne nazire kraj.

Otac Branko Rebić

Otac Branko Rebić | Foto: B. Nenković

 


-Ogorčen sam i muka mi je više od ovog odugovlačenja! Posle poništavanja prve presude ne nadam se ničemu dobrom. Ne bi me začudilo ni da donesu oslobađajuću presudu. Oni sada zloupotrebljavaju činjenicu da je on brat Radovana Karadžića, rekao je Branko Rebić.
Sudija Višeg suda u Kragujevcu, Miroslav Lepojević, novo ročište zakazao je za 19. maj.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP