Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KO ĆE PRVI KOD TUŽIOCA?

Počinje istraga o padu helikoptera

Autor: Alo.rs | 06.04.2015 - 02:32:00h | Komentara: 0

Više javno tužilaštvo u Beogradu će danas odlučiti o prvim potezima u istrazi o padu vojnog helikoptera Mi-17 kod Surčina.

hELIKOPTER, MESTO PADA Foto: Vesna Lalić

Helikopter, mesto pada / Foto: Vesna Lalić

Na osnovu izveštaja vojnih komisija biće doneta odluka o tome ko će biti u prvom krugu svedoka ili osumnjičenih koji će biti pozvani na saslušanje.

Iako su nalazi komisija objavljeni još u petak, još nije potvrđeno ko su osobe za koje se sumnja da su odgovorne za udes. 

Komisija koja je formirana po naređenju načelnika Generalštaba Ljubiše Dikovića predložila je da se pokrene postupak za utvrđivanje odgovornosti za general-majora Ranka Živaka, generala Predraga Bandića, potpukovnika Ljubomira Josifovića i potpukovnika Gordana Pavlovića. Ipak, u tužilaštvu još nema potvrde da će se oni naći u najužem krugu osumnjičenih.

Kolika je njihova pojedinačna odgovornost biće jasnije tek kada Ministarstvo odbrane objavi i 500 stranica priloga koji čine celinu sa zaključcima komisija.

Ti prilozi su ključni za rasvetljavanje nesreće pošto u njima postoje stenogrami razgovora pilota Mehiča i kontrole leta, kao i istakzi starešina i zapisnici sa uviđaja olupine.

Kako pišu "Novosti", prilozi još nisu obelodanjeni na insistiranje Generalštaba Vojske Srbije. Ove stranice ugledaće svetlost dana tek kada vojni vrh skine oznaku poverljivosti sa dokumenata. Na tim stranicama trebalo bi da bude i detaljan nalaz obdukcije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP