Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRETNJE PUTEM INTERNETA

Počuča i Ivanović uhapšeni zbog širenja mržnje

Autor: S. V. | 08.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 3

Portparol posebnih jedinica policije Radomir Počuča i pripadnik organizacije „Naši“ Ivan Ivanović uhapšeni su juče zbog pretnji putem interneta i posle saslušanja u policiji privedeni su u Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal.

Radomir Počuča saslušan zbog pretnji  „Ženama u crnom“

Radomir Počuča saslušan zbog pretnji „Ženama u crnom“

Kako se precizira u saopštenju Tužilaštva, Počuča je priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanja sigurnosti putem svog Fejsbuk profila „Radomir Bata Počuča“, pozivanjem navijača da se obračunaju sa Udruženjem građana „Žene u crnom“.

On je preko svog Fejsbuk profila 25. marta pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da „ne troše pesnice između sebe“, već da se udruže i da pretuku „Žene u crnom“, koje su na Trgu Republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu. On je na svom Fejsbuk profilu u nedelju uveče napisao da je pozvan telefonom da sledećeg dana u 8.30 da izjavu istražnom sudiji u Palati „Srbija“.

Ivan Ivanović

Ivan Ivanović | Foto: FoNet


Ivanović je priveden zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasne i druge diskriminacije jer je na sajtu SNP „Naši“ objavio spisak „30 najvećih srbomrzaca izdajnika među javnim ličnostima“.

Tužilaštvo nastavlja sa utvrđivanjem činjeničnog stanja u vezi sa ovim, kao i drugim srodnim krivičnim delima, za koje postoji sumnja da su izvršena tokom proteklih dana.
Poslednji komentari
  • Makrijan Vreme: 08.04.2014 12:46h

    Ovo je teska bruka i sramota svih onih koji su na bilo koji nacin ucestvovali u medijskoj hajci, nabedjivanju i procesuiranju Pocuce i Ivanovica. Tzv."govor mrznje" je zestoka podvala i alibi za uklanjanje nepodobnih... zivot u Srbiji postaje Vremeplov.... vracamo se u diktaturu i najcrnji "delikt misljenja"!!!

  • nedjo Vreme: 08.04.2014 21:04h

    tako treba

  • snorki Vreme: 18.09.2014 10:35h

    radomiru i Ivanu svaka ćast, govore ono što većina misli al ćuti zbog ovih koji bi prodali sve srpsko, i koji nam postupkom protiv radomira i ivana poručuju da Srbi ni u Srbiji nemaju pravo slobode

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP