Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! OTKRIVA ČAK DEVET PRAVACA U ISTRAZI O ATENTATU NA MILANA BEKA

Pod lupom Cane, Mišković i Kostić!

Autor: Svetlana Vojinović | 17.11.2014 - 20:30:00h | Komentara: 8

Zbog pokušaja ubistva Milana Beka, istraga se vodi u čak devet pravaca! Između ostalog, proveravaju se njegovi odnosi i poslovi sa nekoliko srpskih biznismena, među kojima su Miroslav Mišković, Stanko Subotić Cane i Miodrag Kostić, a „Alo!“ otkriva da je jedan od mogućih motiva koji se istražuju i „emotivne prirode“.

Cane, Mišković i Kostić

Cane, Mišković i Kostić

Naš izvor otkriva da je Beko, prema informacijama i podacima koje su do sada prikupljeni, bio „preinvestiran“, a da se istražuju svi slučajevi privatizacije u kojima je učestvovao, veze i odnosi sa biznismenima sa kojima je sarađivao ili dolazio u sukobe ili su se oni s njim sukobljavali.


- Tu se pre svega misli na Luku Beograd, „Novosti“, „Knjaz Miloš“, „C market“, a istraga je proširena i na period kada je poslovala njegova firma „DiBek“, koja je je trebalo da uplati oko milion maraka na ime poreza, a to nikad nije uradila, preko ulaganja u poljoprivredna dobra u Ukrajini, gde je poslovao i Miodrag Kostić, pa sve do istrage koja ima veze sa privatnim životom Milana Beka. Drugim rečima, proveravaju se Bekovi odnosi sa svima sa kojima je imao poslovne kontakte, sa kojima se poslovno razišao ili sa kojima je direktno ili indirektno dolazio u sukob ili su ga javno prozivali - objašnjava sagovornik „Alo!“ i dodaje da se uskoro može očekivati hapšenje osobe koja je pucala na Beka.

Uviđaj posle napada na Senjaku

Uviđaj posle napada na Senjaku | Foto: N. Kostić

Beko je javnosti poznat i po tome da je 1997. bio ministar za vlasničku transformaciju u vladi Mirka Marjanovića. Autor je Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. Učestvovao je u prodaji 49 odsto vlasništva „Telekoma“ grčkom OTE i italijanskom STET-u. Učestvovao je u i kupovini najvećih srpskih mlekara.


Pre četiri godine, Stanko Subotić je javno optužio Milana Beka i Miroslava Miškovića da su njegovim parama kupili Luku Beograd i „Večernje novosti“, što je izazvalo burne reakcije u javnosti, a „Delta“, Luka Beograd i Kompanija „Novosti“ su oštro demantovale upliv Subotićevog kapitala u njihovu kupovinu.

| Foto: D.Goll

Biznismen Milan Beko (53) upucan je prošlog petka sa dva hica u stomak ispred svoje vile na Senjaku. Posle operacije, koju je vodio lično ministar zdravlja Zlatibor Lončar, njegovo zdravstveno stanje je za sada stabilno.


Beko je upucan u trenutku kada se sa svojim vozačem vratio kući u ulici Andre Nikolića 25. Kada je izašao iz automobila, maskirani napadač je iskočio iz žbunja i ranio Beka. Njegov vozač je potom izleteo iz vozila i povređenog Beka uvukao u auto i prevezao u Urgentni centar.

Prpa među srpskim tajkunima!


Posle pokušaja ubistva Milana Beka, nekolicina srpskih tajkuna je u neviđenom strahu. Kako saznajemo, neki od njih (imena poznata redakciji) pojačali su obezbeđenje, a oni koji su se do sada slobodno kretali unajmili su telohranitelje. Ima i onih koji ozbiljno razmišljaju da podnesu zahtev da im se dodeli i policijska zaštita.

Blizak svakoj vlasti

Beko je rođen u Herceg Novom. Diplomirao je 1997. na Saobraćajnom fakultetu u Beogradu, ali nikada nije radio u struci. Prvo zaposlenje bilo mu je pozicija direktora maketinga u marketinškoj agenciji „Spektra“. Ubrzo je postao suvlasnik „Spektre“, zajedno sa Vladimirom Popovićem Bebom. Nakon toga se okreće trgovini i osniva firmu „DiBek“.
U politiku se uključuje posredno kroz marketinšku kampanju DS-a za izbore 1993. godine. Kasnije postaje blizak vladajućoj strukturi, pa 1997, kao nestranački stručnjak, postaje ministar za vlasničku transformaciju u vladi Mirka Marjanovića. Ostao je upamćen kao autor Zakona o privatizaciji koji je važio do 2001. i po prodaji 49 odsto vlasništva „Telekoma“ grčkom OTE i italijanskom STET-u. Dve godine kasnije prelazi u saveznu vladu Momira Bulatovića. Bio je i predsednik UO kragujevačke „Zastave“. Na izborima 2000. godine bio je nestranački kandidat za poslanika na listi JUL-a. Direktno ili posredno, učestvovao je u kupovini srpskih mlekara, „Knjaza Miloša“, Luke Beograd, kao i privatizaciji „Večernjih novosti“ i „C marketa“.

Poslednji komentari
  • davos Vreme: 18.11.2014 07:27h

    cekamo srpski davos na kopaoiniku gde ce vlahovic da ih sve ponovo okupi

  • zika Vreme: 18.11.2014 09:08h

    i ovo su biznismeni a ne prevaranti ilopovi nazovi te ih pravim imenom kao cumeta i kosmajca

  • promilko Vreme: 18.11.2014 11:11h

    Ovo će se izgleda malko odužiti.

  • niko Vreme: 18.11.2014 12:32h

    E Srbijo medju sljivama. Koliko racunate da ce kostati jedna ovakva obimna istraga? Jel bi tako radili da je neki siromasan covek upucan? Zna on zasto je upucan.

  • Ana Vreme: 18.11.2014 13:16h

    Kaze njegova zena da se nikom nije zamerio. Kad ne padoh sa stolice od smeha....Gospođo, zamerio se citavom srpskom narodu a ispostavice se da ga je neki gey prijatelj upucao

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP