Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AFERA „MALA MATURA“

Podignuta optužnica za krađu testova male mature

Autor: Ekipa Alo! | 27.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 2

Prvo osnovno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv četvoro osumnjičenih za krađu testova za polaganje male mature u junu. Zbog provaljivanja testova rezultati polaganja male mature ove godine nisu vrednovani za upis u srednje škole.

Zorica Matić

Zorica Matić | Foto: Dušan Milenković

Optužena je Zorica Matić, koja se sumnjiči za krađu testova, Željko Cvetković, Nenad Mijalković i Dragana Dončić, koji se terete za krivično delo prikrivanja. Optužnica je dostavljena Prvom osnovom sudu 31. oktobra, objavljeno je na portalu sudova. Tek nakon što optužnica bude potvrđena od strane suda, biće zakazan glavni pretres.

Tužilaštvo tereti Matićevu da je od 6. do 12. juna, kao radnik za pakovanje testova u Javnom preduzeću “Službeni glasnik”, ukrala tri kombinacije testova iz srpskog i dva iz matematike tako što ih je stavila u svoj grudnjak, dok je treću kombinaciju testa iz matematike fotografisala.
Sumnja se da je kombinacije dala ostalim osumnjičenima, a sve je radila u cilju sticanja protivpravne imovinske koristi. Matićeva se tereti za običnu krađu jer, kako su u sudu objasnili, testovi nemaju karakter službene tajne. Tako su i za krađu i za prikrivanje zaprećene iste kazne - do tri godine zatvora ili novčana kazna. Nakon ove afere u javnosti je pokrenuto pitanje odgovornosti ministra prosvete Žarka Obradovića, koji je nedugo potom u rekonstrukciji Vlade ostao bez ministarske fotelje.
Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 27.11.2013 10:33h

    Koje krivicno delo tereti direktora Radosa Ljusica kao najodgovornijeg za stanje u Glasniku. smenjen je ministar, pohapseno cetiri lica a najodgovorniji nije smenjen i nije odgovoran. Da li je to zato sto je Rados Ljusic clan SNS. Ne zelim da verujem u to. Verujem da ce Rados Ljusic zajedno sa svojim saradnicima odgovarati za necinjenje, organizacione propuste kao i direktori drugih firmi.

  • sanja Vreme: 09.12.2013 10:20h

    Pa samo vidite ovo.Nema posla ni radnim danima u stampariji sl.glasnka,ali odabrani puleni direktora dolaze i subotom navodno da rade. Posao koji mogu da zavrse maksimalno sedam radnika za nekih dva sata,dolaze njh trideset naravno na celu sa svim mogcim sefovima kojima plata uopste nije mala i izlezavaju se 8h da bi na kraju meseca prikupili 32 h prekovremeno.koji se naravno isplacuju.strasno strasno

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP