Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TUŽILAŠVO REKLO SVOJE

Podnet optužni predlog
protiv mladih reprezentativaca!

Autor: Beta | 31.10.2012 - 19:33:00h | Komentara: 0

Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je optužni predlog protiv fudbalera Gorana Čaušića, Ognjena Mudrinskog, Đorđa Despotovića i Aleksandra Kirovskog zbog incidenta na utakmici mladih reprezentacija Engleske i Srbije u Kruševcu, saznaje danas agencija Beta.

Nemile scene u Kruševcu

Nemile scene u Kruševcu

Optužni predlog podnet je i protiv kondicionog trenera reprezentacije Andreja Milutinovića.

Krivične prijave protiv engleskih fudbalera Stivena Kaulkera i Tomasa Liza i pomoćog trenera reprezentacije Stivena Viglija biće prosleđene engleskom tužilaštvu.
Za njih je doneto rešenje o ustupanju krivičnog gonjenja stranoj državi u skladu sa Zakonom o pružanju međunarodne pravne pomoći.
Osim fudbalera, optužena su i tri navijača Dejan Marinković, Mirko Minić i Miloš Stanković.

Tuča za kraj

Tuča za kraj meča

Mudrinski i Kirovski su članovi Crvene zvezde, Čaušić igra za beogradski Rad, dok je Despotović fudbaler subotičkog Spartaka.

Kruševačka policija je juče saopštila da je podnela krivičnu prijavu protiv fudbalera i pomoćnih trenera zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, a protiv trojice navijača zbog upotrebe pirotehničkih sredstava, tri baklje i jedne dimne kutije.
Krivična prijava je, prema navodima policije, podneta zbog sukoba koji se dogodio 16. oktobra na stadionu Mladost u Kruševcu na međunarodnoj fudbalskoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske.

Kruševac-navijači

Nemile scene su se dogodile i pred ulazak u tunel

Englezi su nakon tuče fudbalera tvrdili da su i tokom utakmice vređani na rasnoj osnovi, dok je igrač Deni Rouz, oko koga su i počeli incidenti, kazao da je pogođen dva puta kamenom iz publike tokom drugog poluvremena.

Fudbalski savez Srbije je odbacio primedbe o rasizmu i naveo da su incidenti počeli kada je Rouz nepristojno gestikulirao ka publici na kraju meča koji su Englezi dobili 1:0.
FSS je reprezentativce Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog kaznio sa godinu dana neigranja u reprezentativnim selekcijama zbog učešća u incidentu.
Kondicioni trener Andreja Milutinović i trener golmana Srđan Maksimović suspendovani su na po dve godine rada u svim nacionalnim selekcijama.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP