Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV TRI ODGOVORNA LICA „TIGAR TAJERSA“

Podnete prijave za tragediju u „Tigru“!

Autor: D. Ć. | 16.07.2015 - 07:00:00h | Komentara: 0

Policija u Pirotu podnela je krivične prijave protiv tri odgovorna lica „Tigar tajersa“ zbog nesreće u kojoj su 23. aprila stradala tri radnika. Za teško delo protiv opšte sigurnosti terete se I. G., rukovodilac radne jedinice „Valjara“, N. P., rukovodilac elektromašinskog održavanja i R. P., rukovodilac službe bezbednosti.

Od strujnog udara tri radnika su stradala,  a još tri su povređena

Od strujnog udara tri radnika su stradala, a još tri su povređena | Foto: Zoran Panić

Kako se sumnja, oni nisu postupali po propisima i tehničkim pravilima o merama zaštite na radu, što je dovelo do tragedije koja je tri porodice zavila u crno.
„Ceo život nam se tog dana okrenuo naopačke. U našu kuću uselili su se velika tuga i bol. Svakog dana obilazimo njegov grob i ne damo da nas napusti“, kaže za „Alo!“ Radica Mladenović (42), supruga Dejana (45), koji 2. maja povredama podlegao u Nemačkoj, gde je upućen na lečenje. Pre Dejana, u Univerzitetskoj klinici u Bohumu su preminula i dvojica njegovih kolega Dragan Sokolović (43) i Miodrag Panić (56), koji su sa njim povređeni u strujnom udaru.

Dejan Mladenović

Dejan Mladenović | Foto: privatna arhiva


- Tada sam sa sinom i svekrom išla da ga vidim. Nadali smo se da će preživeti, ali nažalost, nije mu bilo spasa. Videli smo ga odmah nakon nesreće u šok-sobi i tada je bio svestan, ali je bio sav crn u licu i u zavojima. Spržene su mu bile kosa i obrve, on tada ništa nije mogao da kaže. Samo je okrenuo glavu, pogledao nas i podigao levu ruku. Kasnije su ga uspavali i prebacili avionom u Nemačku - rekla nam je Dejanova supruga Radica, koja sa ćerkom Anđelom (19), sinom Davidom (22), svekrom Predragom (68) i svekrvom Vidosavom (67) živi u mestu Blato kod Pirota.

Radica  Mladenović

Radica Mladenović | Foto: Fejsbuk


Dejanovo telo je iz Nemačke dopremljeno 14. maja, ali porodica već dva meseca čeka na njegovu umrlicu, iako su preko konzulata poslali sve papire u Nemačku.
- Rečeno nam je da ćemo da dobijemo odštetu, ali nam Dejana ništa neće vratiti. U „Tigru“ su vrlo korektni prema nama i hoće da zbrinu celu porodicu. Sin David radi tamo dve godine, a ja radim u prodavnici obuće - kaže supruga nastradalog radnika.

U nesreći 23. aprila, u takozvanoj pripremnoj sobi u pogonu „Valjare“ povređena su šestorica radnika, kada je posle kratkog nestanka struje i varničenja došlo do strujnog udara.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP