Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NESREĆA

Poginula šampionka u paraglajdingu!

Autor: Ekipa ALO! | 10.03.2013 - 14:49:00h | Komentara: 0

Sanja Ristić (42) iz Valjeva, nekadašnja državna prvakinja u paraglajdingu, poginula je u subotu u brdima iznad Drine u ataru bajinobaštanskog sela Gvozdac.

Sanja Ristić

Sanja Ristić / FOTO: Predrag Vujanac

Bivšu šampionku i jednu od retkih žena u Srbiji u ovom ekstremnom sportu života je koštala greška koju je sama načinila! „Gledao sam svojim očima tragediju.

Paraglajder se otisnuo sa Trubala i poleteo u pravcu Drine. Na 300-400 metara iznad zemlje, pilot je počeo čudno da mota nogama. Već sledećeg trenutka ispao je iz letelice i pao u ponor. Bio sam kilometar daleko, ali sam jasno čuo udarac tela o tlo”, priča Radivoj Krstić, očevidac pogibije Sanje Ristić, koja je s vrha zvanog Trubalo proteklih godina izvela na desetine skokova. Prekjučerašnji joj je bio poslednji.

“Nije se pravilno vezala za jedro, što je dovelo do ispadanja iz sedišta i kobnog pada. O daljim okolnostima izjasniće se policija i Inspektorat civilnog vazduhoplovstva“, kazao je Zoran Mišković, predsednik kluba „Fanatik“, čiji je Sanja bila član.

Upravo sa Miškovićem i još jednim drugom iz „Fanatika“ Sanja se subotu obrela na Trubalu.

Letela na SP u Litvaniji

Sanja Ristić se deceniju bavila paraglajdinom, bila je prvakinja države u disciplini precizno sletanje, a najveći uspeh bilo joj je učešće na Svetskom prvenstvu 2007. u Litvaniji.

“Troje paraglajdista prošlo je pored nas i otišlo kroz šumu na mesto odakle često skaču. Nešto kasnije pronelo se da je žena pala. Organizovali smo se, okupili sve muškarce iz komšiluka i krenuli da je tražimo. Našao sam je ja, posle pola sata potrage. Na jednoj zaravni, na tački bar 200 metara nižoj od mesta sa koga je poletela... Prizor je bio stravičan. Paraglajder smo zatekli par stotina metara dalje“, kaže meštanin Miodrag Stefanović.

Sa Trubala najpre se vinuo Zoran Mišković. Tek što je sleteo u dvorište porodice Pavlović u Gvoscu, usmerio je pogled u nebo prateći let svoje koleginice.

“Najednom je povikao: „Sanja, šta to radiš?!“ Paraglajder se naglo podigao uvis, kao da je uleteo u strujni kovitlac, i počeo da leluja kroz vazduh. Sanja je još bila na jedru kada su zamakli iza brda, nestali iz vidokruga. Odlično smo je znali, često je dolazila u Gvozdac zbog letenja“, pričali su nam žitelji sela na obali Drine.

Sanja, rođena Leskovčanka koja se udala u Valjevo, živela je sa ćerkom, učenicom prvog razreda valjevske gimnazije, a kao farmaceut radila je u farmaceutskoj kući „Vega“. U klubu „Fanatik“ kažu da je bila iskusan pilot i da je godišnje imala 60-70 naleta.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP