Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

INSTRUKTOR LETENJA I NJEGOV UČENIK STRADALI U PADU

Poginuo na očev imendan!

Autor: I. Milićević - S. Surla - N. N. Travica | 16.02.2015 - 07:30:00h | Komentara: 0

Instruktor letenja Dragan Živković Žile (57) iz Beograda i njegov učenik na obuci Gordon Stopar (46) iz Novog Sada, poginuli su juče kada se sportski avion tipa „cesna 310“ srušio nakon poletanja u blizini aerodroma Ečka kod Zrenjanina! Živković je bio penzionisani vojni pilot koji je radio kao instruktor letanja u pilotskoj akademiji „Pegaz“ iz Beograda, dok je Stopar bio na usavršavanju.

Avion Foto: S. Surla

Cesna se posle pada zapalila Foto: S. Surla

Nesreća se dogodila u subotu oko 13, a avion se srušio nekoliko minuta nakon poletanja na njivu pored piste, a potom se zapalio. Iako su pilotu i njegovom učeniku očevici odmah pritekli u pomoć, njima nažalost nije bilo spasa. Policija i dalje utvrđuje šta je uzrok nesreće, a prema prvim podacima sumnja se da je tragediju prouzrokovao tehnički kvar, a ne greška pilota.
- Ivan je poginuo na katolički praznik sveti Valentin, a to je imendan njegovog pokojnog oca - rekao je prijatelj porodice.

Iskusan pilot

Nastradali Dragan Živković bio je iskusan pilot sa preko 3.000 sati letenja, a pre akademije „Pegaz“ pilotirao je u kompanijama „Sanrajz Ervejz“, „Ikar Er“ i „Er Sofija“. Živeo je u Surčinu, bio je oženjen i otac dvoje dece.


Vlasnik „Pegaza“ Ivan Aćimčev potvrdio je za „Alo!“ da su stradala dvojica članova njegove akademije, ali zbog istrage nije hteo ništa da komentariše. Kako „Alo!“ saznaje, Aćimčev je juče takođe bio na aerodromu Ečka, gde je pilotirao zajedno sa svojom ćerkom koja je isto instruktor letenja.
Stopar koji je inače završio DIF, bio je novosadski muzičar i član poznatog tamburaškog sastava „Romansa“. U „Pegazu“ je bio na usavršavanju, a več nekoliko godina imao je dozvolu za pilotiranje.

Avion Foto: S. Surla

Foto: S. Surla

Njegova porodica je za tragičnu vest saznala iz medija i juče popodne nisu bili u stanju da komentarišu događaj.

Gordon Stopar

Gordon Stopar (46) | Foto: facebook

- Niko nam još nije zvanično rekao da je Gordon bio u tom avionu - kratko su juče rekli novinarima članovi porodice Stopar u novosadskom naselju Grbavica. Nastradali muzičar bio je oženjen i otac dvoje maloletne dece.

Dragan Živković

Dragan Živković (57)

 
- Tragedija. Bio je divan čovek. Nakon razvoda roditelja živeo je sa majkom Milkom i bratom Sašom, sve dok se nije oženio. Celog života je sanjao o tome da postane pilot, voleo je avione i letenje, i to mu je uz muziku bio život - rekla je za „Alo!“ poznanica porodice Stopar.

Nastupao sa najvećim zvezdama
Novosadski tamburaški orkestar „Romansa“ u kom je Stopar bio basista 14 godina, nastupao je širom bivše Jugoslavije, ali i sa poznatim zvezdama naše estrade. Orkestar je široj javnosti postao poznat nedavnim gostovanjem u rijalitiju “Tvoje lice zvuči poznato”, gde su pratili Harisa Džinovića i Kneza.

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP