Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

TEŠKA SAOBRAĆAJNA NESREĆA KOD ČAČKA

Poginuo otac Vlada Divca!

Autor: Bojana Jelovac | 07.01.2014 - 20:20:00h | Komentara: 4

Milenko Divac (77), otac košarkaša i predsednika Olimpijskog komiteta Srbije Vlada Divca (45), poginuo je, dok je njegova majka Radmila Divac (72) teško povređena u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče oko 16.30 sati na putu Užice- Čačak, u blizini manastira Vavedenje u Ovčar Banji.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije: Vlade Divac

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije: Vlade Divac

Automobil kojim je najverovatnije upravljala Radmila Divac (72) udario najpre u stub, a zatim sleteo s puta i nekoliko puta se prevrnuo. Milenko Divac (77) izdahnuo u čačanskoj bolnici.

Mesto nesreće

Mesto nesreće

Mesto nesreće

Kako “Alo!” nezvanično saznaje, tragična vest košarkašku legendu zatekla je u Kraljevu gde je sa porodicom bio u poseti tazbini za božićne praznike.

- Bračni par Divac nalazio se u “golfu 5”, kojim je upravljala Radmila, i koji se kretao iz pravca Užica ka Čačku. U mestu Međuvršje, na oko 300 metara od manastira, Radmila je u jednom trenutku izgubila kontrolu nad vozilom, koje je iznenada skrenulo u desno, udarilo u saobraćajni znak, sletelo u jarak s puta i prevrnulo se na krov. Nijedno od njih nažalost nije bilo vezano sigurnosnim pojasevima u trenutku nesreće - kaže naš izvor.

Majka van životne opasnosti

Rada Divac nije životno ugrožena, potvrđeno je Tanjugu u čačanskoj bolnici.
Portparol Zdravstvenog centra dr "Dragiša Mišović" Miroslav Sretenović rekao je Tanjugu da su joj konstatovane povrede kičmenih pršljenova.
"Danas će se uraditi dodatni dijagnostički pregledi, koji, između ostalog, podrazumevaju i skener na osnovu čega će se preduzeti dalji medicinski tretman", naveo je Sretenović.


Policiju i Hitnu pomoć o nesreći su obavestili vozači koji su se kretali magistralom, a po dolasku lekara i Milenko i Radmila bili su svesni i komunikativni. Međutim, na putu ka bolnici, Milenku se stanje počelo naglo pogoršavati, zbog čega je po dolasku u čačansku bolnicu odmah započeta reanimacija, ali, nažalost, za oca Vlada Divca nije bilo spasa. Košarkaša je vest da mu je otac u kritičnom stanju i da se lekari bore za njegov život zatekla u Kraljevu gde je bio u poseti roditeljima svoje supruge Snežane. Iako se istog trenutka zaputio u Čačak, njegovom ocu Milenku nije bilo spasa i on je uprkos svim naporima lekara preminuo. Divčeva majka Radmila zadobila je višestruke prelome ekstremiteta i ona je u stabilnom stanju zbrinuta na Odeljenje ortopedije.

Milenko Divac

Milenko Divac sa sinom

Milenko Divac

Vlade Divac sa ocem Milenkon

Milenko Divac

Milenko i Radmila Divac

- Ona je svo vreme i svesna i komunikativna. Kratko je rekla da je vozila, da su njih dvoje pričali i da je auto u jednom trenutku skrenuo u desno - kaže naš izvor.
Na deonici puta na kojoj se dogodila nesreća juče je bila gusta magla koja je znatno otežavala vidljivost, ali na mesto udesa juče je sa saobraćajnom policijom izašao i tužilac, te će se po završetku istrage znati i šta je tačno bio uzrok izletanja vozila.


- Strašno! Milenko je bio gromada od čoveka, nadasve pošten i skroman čovek! Sam Bog zna kako će to Rada podneti s obzirom da su puno bili vezani jedno za drugo. Juče smo ih videli oko 13 sati, čestitali međusobno Božić, a kad su posle krenuli put Čačka stvarno ne znam. Nismo ni znali da će negde da putuju - kaže jedan od komšija nastradalog Milenka, koji je sa suprugom živeo u Prijepolju.


Milenko Divac radni vek proveo je u livnici FAP- a u rodnom Prijepolju, a sredinom osamdesetih obavljao je funkciju sekretara. Roditelji košarkakog asa ostali su da žive u Prijepolju u istoj kući i skromno kao i ranije i nakon što im se sin proslavio.

Poslednji komentari
  • Marko Vreme: 07.01.2014 21:23h

    Ko je babi od 72 godine dozvolio da vozi? Sramota!

  • đorđe Vreme: 07.01.2014 21:37h

    Porodici Divac iskreno saučešće, a majki Vlade Divca brz oporavak

  • Baka Nena Vreme: 08.01.2014 11:23h

    Vladu i ostalim clanovima porodice Divac iskreno saucesce,a majci brz oporavak.Zao mi je sto ce svaki sledeci Bozic biti bolan za naseg DIV-a.

  • GORDANA Vreme: 09.01.2014 16:45h

    NIJE MI JASNO KAKO SE SVE NESRECE DESAVAJU DOBRIM I HUMANIM LJUDIMA.MENI SU VLADE DIVAC I SAVA MILOSEVIC PRIMER HUMANOSTI I DIBROTE I ISKRENO ME DUSA BOLI STO SU PROSLI I PROLAZE KROZ OVE TESKE TRENUTKE .ZELIM IM DA SVE TO HRABRO PREZIVE JER SU TO DVA DIVA I DVA DIVNA COVEKA.NAJDUBLJE SAUCESCE PORODICAMA I NEKA IM BOG SACUVA PODMLADAK.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP