Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

KO ĆE NJIH DA KAZNI?

Pogledajte kako policijski auto pravi prekršaj! (VIDEO)

Autor: A. O. | 12.06.2014 - 10:37:00h | Komentara: 3

Jedan savestan građanin je napravio video snimak koji pokazuje kako policijski auto pravi prekršaj koji bi nama "običnim smrtnicima" bio nastrožije sankcionisan.

Policija pravi prekršaj!

Policija pravi prekršaj!

Na snimku se vidi da vozilo policije na kružnom putu u Čačku bez blinkera, sirene i rotacionog svetla kako pretiče kolonu nepoštujući postavljenu saobraćajnu signalizaciju i iz trake namenjene za skretanje ulevo pod crvenim svetlom na semaforu nastavlja pravo uključujući se u desnu traku za pravo.

Čitalac Miloš Paunović, koji je zabeležio ovaj prekršaj se plaši da će ova praksa da se nastavi jer policija ne želi da kažnjava kolege:

- Ako nama pričaju da mi pravimo probleme i saobraćajne nezgode i ugrožavamo saobraćaj, valjda i oni ovim postupcima isto tako ugrožavaju saobraćaj. Najbolje bi bilo da vide sa kamere i prethodno preticanje na punoj liniji čitavu kolonu vozila iz pravca od Užica do semafora, a potom i prolazak kroz ovo crveno svetlo iz trake za levo i nastavak pravo prema mostu. Ja ću snimak vrlo rado odeneti i u policiju pa neka vide njihove kolege i premotaju traku juče u vremenu od 19:30 do 20 sati u toj deonici. Sramota nego niko ne sme da im kaže ništa jer se plaše i misle da će ih posle još više maltretirati i mučiti i zaustavljati i praviti se važni jer su moćni pa im se kao može. Valjda ima i onih ljudi koji kontrolišu njihov rad pa neka vide slobodno kako i šta rade. Ja sam isključivo snimao taj detalj jer je pre toga na punoj liniji preticao celu kolonu vozila... Šteta što nije moglo da se zumira zbog broja tablica. ali mogu oni da zumiraju na njihovim kamerama u policiji koje su gore i koje valjda rade pa nek vide ko je tada vozio ta kola itd - kaže Paunović.


Poslednji komentari
  • cake ue Vreme: 12.06.2014 12:54h

    Sto se pojedini gradjani ne pojave na sudjenju kao svedoci kad su ocevici krivicnih dela nego svi okrecu glavu i kad vide,nista nisu videli.Ovaj sad glumi nekog pametnjakovica a sigurno je neka zenica u dusi.Povraca mi se vise od ovakvih stvari

  • rocko Vreme: 12.06.2014 13:09h

    ja sam zbog istog prekrsaja platio kaznu,a kabadahije u saobracajnoj policiji niko ne kontrolise,covek je bio na zadatku,ali nije ukljucio sirenu da ne uznemirava gradjane.na zapadu,u evropi kojoj stremimo,policija,vatrogasci i hitna pomoc imaju prednost ali samo pod signalizacijom,u protivnom imaju tretman kao i svi ostali ucesnici u saobracaju,kod nas nije tako,gledao sam kako na raskrsnici,ali samo dok ne prodje raskrsnicu,ukljuci sirenu,a po prolasku je iskljuci,pa "doktor nauka"sa dva casa i velikim odmorom zuri,nedo bog da zakasni.

  • Dragan Vreme: 12.06.2014 15:45h

    Pa mogao si ti da ih kaznis Milose.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP