Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

AKCIJA

Pogledajte kako su uhapšeni
trgovci drogom i oružjem u Beogradu! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 25.12.2012 - 16:49:00h | Komentara: 1

Po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal beogradska policija je danas uhapsila desetočlanu kriminalnu grupu na čelu sa Stevanom B. (47) iz Beograda, koja se sumnjiči za trgovinu drogom, oružjem i eksplozivnim sredstvima.

Hapšenje

Osumnjičeni su uhapšeni u akciji Drugog odeljenja beogradske policije, UKP MUP, Interventne jedinice i Specijalnog tužilaštva.

Stevan Bogdanić se sumnjiči da je organizator te grupe koja je na teritoriji Srbije i drugim zemljama bivše Jugoslavije, kao i u nekim zemljama Evropske unije trgovala drogom i oružjem.

Osim vođe grupe Bogdanića uhapšeni su Nebojša Knežević (34), Vitali Vukićević (58), Ervin Jusufović (33), Vladimir Vujčić (34), Muhamed Sinanović (30), Aleksandar Vujić (30), Branko Aleksić (33), Miodrag Žanić (32) i Petar Mišić (34).

Ova kriminalna grupa je osumnjičena da je iz Bosne i Hercegovine krijumčarila eksploziv i pravila eksplozivne naprave koje je dalje švercovala. Sumnjiče se i da su sa teritorije Kosova i Metohije, preko Novog Pazara, švercovali marihuanu za narko tržište Beograda.

Od ove kriminalne grupe je oduzeto 12 eksplozivnih naprava, 5,5 kilograma eksploziva, pet ručnih bombi, dve tromblonske mine, tri pištolja sa prigušivačem, automatska puška, 28 kilograma marihuane i pet grama kokaina, veća količina municije, barut i optika za snajper.

Hapšenje

Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je za "Blic" da je tužilaštvo pokrenulo istragu protiv 10 osoba, zbog sumnje da su kao organizovana kriminalna grupa trgovali oružjem i drogom.


Radisavljević je dodao da će nakon saslušanja optuženih Tužilaštvo zahtevati sprovođenje istrage i da bi sudija trebao da odredi pritvor osumnjičenima.
- Odluku o našim predlozima sudija za prethodni postupak će doneti u toku sutrašnjeg dana, nakon saslušanja svih optuženih – zaključio je on.

Tužilaštvo je predložilo da se uhapšenima odredi pritvor od 30 dana. Radisavljević je rekao da su u toku dana saslušani svi osumnjičeni, da im je određeno zadržavanje od 48 sati, kao i da je Tužilaštvo predložilo sudiji da se svim osumnjičenima odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Hapšenje

Tužilac je naveo da je protiv njih podneta krivična prijava zbog sumnje da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršnje krivičnih dela, nedozvoljena proizvodnja, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.


- Oni su u drugoj polovoni ove godine neovlašćano prodavali opojnu drogu, kokain i marihuanu i u tom periodu uspeli da prodaju više od 27 kilograma marihuane i manju količinu kokaina. Pored toga bavili su se prodajom i eksplozivnih materija, pa su uspeli da prodaju 5,5 kilograma plastičnog eksploziva, šest elektro-detonatorskih kapisla i pejdžer za kompletiranje eksplozivnih naprava - precizirao je Radisavljević.

Poslednji komentari
  • BATA Vreme: 25.12.2012 17:44h

    Gledam inicijali nisam siguran da su i ovi iy mog kraja pocapani ,a vec su se smucili narodu .Ima ih mnogo treba otvoriti rudnike da bude i neke vajde od njih.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP