Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

HAPŠENJA

Pogledajte: Ovako je izgledala akcija "Grom 1" na terenu! (VIDEO)

Autor: Tanjug | 28.12.2013 - 18:40:00h | Komentara: 2

Policija je objavila snimak jutrošnje akcije "Grom 1" u okviru koje je uhapšeno 128 narkodilera, među kojima i neki šefovi narkomafije. Snimak je napravljen u Nišu tokom racije jedne laboratorije za proizvodnju droge. "Za 11 meseci policija u Nišu imala je oko 370 zaplena, 86 dilera je uhapšeno, 51 kilogram droge je zaplenjen i 940 tableta sintetičke droge je oduzeto", rekao je ranije Tanjugu načelnik PU u Nišu Srđan Grekulović.

U današnjoj istovremenoj akciju "Grom 1" na području Srbije određena je mera zadržavanja do 48 sati za 124 osumnjičene osobe, tužilaštvu je sprovedeno sedam lica, oduzeto skoro 20 kilograma različite vrste droge, više od 50 vrsta različitog oružja, pronađeno je šest osoba po potragama, rasvetljeno osam krivičnih dela.

Oduzeto je 19.540,02 grama kokaina, heroina, marihuane i droge amfetaminskog tipa, 938 tableta sintetičkih droga, 63 paketića heroina, 72 paketića marihuane, paketić hašiša, paketić kokaina, četiri bočice metadona, saopštio je MUP Srbije.
Zaplenjeno je 16 vagica za precizno merenje, pet laboratorija za proizvodnju marihuane sa 200 stabljika i 30 tegli sa osušenom marihuanom, 31 pištolj, 23 puške bez dozvole, pištolj-olovka, 3.177 komada municije, navodi se u saopštenju.

U akciji je, kako se navodi, oduzeto 504 grama plastičnog eksploziva, jedna detonatorska kapisla, štapin, jedna bomba, 74.000 evra, šest automobila visoke klase u vlasništvu dilera droge, tri vozila i dva kombi vozila sa falsifikovanim oznakama.
Izvršen je pretres na 1.165 adresa, na kojima je pronađeno 1.045 osoba, navodi se u saopštenju i ističe da će redovnim putem, po nalogu nadležnih tužilaštava biti podnete krivične prijave protiv 115 lica.

U ranim jutarnjim časovima policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova, Specijalne antiterorističke jedinice, Protivterorističke jedinice, Žandarmerije i 27 policijskih uprava, u saradnji sa nadležnim javnim tužilaštvima, a po zahtevu Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti, izvršili su istovremenu, koordiniranu centralnu akciju "Grom 1", na području Srbije.

Poslednji komentari
  • lider Vreme: 29.12.2013 08:56h

    Ama ljudi nasu decu ne unistavaju dileri nego politicari ! Buducnosti , normalnog zivota i zaposlenja za pametne ovde NEMA. Srbija je zemlja politickih dilera i nojeva.

  • Rosmary Vreme: 29.12.2013 10:51h

    Ali, gospodo, Srbija ima cijelih 50000 narko zavisnika a neobeleženo i više, gde kriju onaj ostatak.droge, pitanje je sada

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP