Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZLOUPOTREBILI SLUŽBENI POLOŽAJ

Pohapšen vrh vojne ustanove "Morović"!

Autor: B.J. | 25.12.2013 - 16:48:00h | Komentara: 2

Pripadnici Uprave kriminalističke policije (UKP) u saradnji sa Vojnobezbednosnom agencijom (VBA) uhapsili su sedam osoba osumnjičeni da su oštetili vojnu ustanovu „Morović“ za 14 miliona dinara. Uhapšeni su S.T., bivši direktor „Morovića“ sada u penziji, N.S. pomoćnika direktora ove ustanove za proizvodnju, M.S. pomoćnik za komercijalne poslove, R.V. pomoćnik za opšte, pravne i zajedničke poslove, I.S. i D.B. odgovorna lica u preduzeću "Agroseme invest“ i J.Š. šef doradnog centra "Erdevik", koji posluje u sastavu društva "Agroseme invest". Oni se terete za zloupotrebu službenog položaja i zloupotrebu položaja odgovornog lica.

Morović

Vojna ustanova "Morović"

- Osumnjičeni su tokom 2011. godine bez zaključenih ugovora sprovodili proizvodnju semenskih hibrida suncokreta i kukuruza koju je za potrebe privrednog društva "Agroseme invest" d.o.o. uslužno proizvodila Vojna ustanova "Morović" u svojim pogonima „Grabovci“ i „Karađorđevo“. Prilikom ugovaranja proizvodnje prekršili su više propisa Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, tako što je proizvodnja suncokreta izvršena bez sklopljenog ugovora i ispostavljenog računa privrednom društvu „Agroseme invest“ za izvršenu uslugu proizvodnje, dok je proizvodnja kukuruza ugovorena naknadno i to bez uspostavljenih instrumenata obezbeđenja potraživanja, te su na taj način doveli do nemogućnosti naplate za uslugu proizvodnje. Predstavnici privrednog društva "Agroseme invest" prikazali su Vojnoj ustanovi da je proizvedena manja količina semenskog kukuruza u odnosu na stvarno proizvedenu količinu, a u cilju smanjivanja obaveza i nanošenja štete Vojnoj ustanovi „Morović“ – navode u MUP-u.

Morović

Poslednji komentari
  • Gvozdeni Vreme: 25.12.2013 17:12h

    Počelo je počelo, apsi bandu Vučko rasturaj javne kupleraje i ćumeze po opštinama.

  • Kole Vreme: 26.12.2013 06:22h

    Mora da su iz U krajine.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP