Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UTAJILI POREZ I OSTVARILI KORIST 150 MILIONA DINARA.

Pohapšeni direktori u Knjaževcu!

Autor: E.S. | 13.01.2014 - 11:10:00h | Komentara: 0

Pripadnici kriminalističke policije Policijske uprave u Zaječaru uhapsili su i zadržali bivšeg generalnog direktora „Tine“ u Knjaževcu Vladu Vasiljevića (54) i bivšeg komercijalnog direktora tog preduzeća Milinka Nikolića (54). Oni se terete za izvršenje više krivičnih dela zloupotreba položaja odgovornog lica i utaje poreza, ostvarivši time korist od oko 150 miliona dinara.

pokrivalice

Po isteku zadržavanja Vasiljević i Nikolić će uz krivičnu prijavu biti predati Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.
Kako saznajemo uhapšeni bivši rukovodioci Timočke industrije nameštaja obavljali su identične funkcije u preduzeću "Tina international", formiranom nakon stečaja ''Tine'', a registrovanom u Beogradu.
Kada je Tina A.D. otišla u stečaj, formirano je preduzeće Tina international d.o.o. sa istim rukovodiocima na identičnim funkcijama (Vlada Vasiljević bio je generalni, a Milinko Nikolić komercijalni direktor). Na sajtu se navodi da "Tina international" zapošljava 100 radnika i nastavlja dugogodišnju tradiciju proizvodnje dečijeg nameštaja u Srbiji, te da 85 procenata svoje proizvodnje izvozi u zemlje bivše Jugoslavije i Evropske unije, te u Kanadu i Izrael.

Na zvaničnom intentet portalu opštine Knjaževac objavljen je spisak dužnika lokalnih javnih prihoda sa stanjem na dan 31. 12. 2012. godine. Na tom spisku, sa cifrom od nešto preko pet miliona dinara, nalazi se i Timočka industrija nameštaja "Tina A.D." sa dugovanjem od oko pet miliona dinara.
Da podsetimo Vlada Vasiljević i Milinko Niklić terete se da su izvršili krivična dela zloupotrebe službenog položaja i utaje poreza, ostvarivši korist od oko 150 miliona dinara.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP