Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SUMNJIVA NESREĆA

Pokušaj ubistva advokata iz slučaja "Azotara"?

Autor: S. Božinović | 20.01.2015 - 14:42:00h | Komentara: 0

Petar Jelić, advokat iz Bora, koji je u slučaju ''Azotara Pančevo'' branilac Danojle Matijašević(48), optužene da je sa još 11 osoba učestvovala u nelegalnoj prodaji đubriva, tvrdi da su pokušali da ga ubiju! On kaže da je zbog slučaja ''Azotare'' neko na njegovom automobilu isekao gumu zbog čega je nedavno imao tešku saobraćajnu nesreću kod Boljevca.

Petar Jelić, advokat

Petar Jelić, advokat | Foto: S. B.

- Isečen mi je prednji levi pneumatik zbog čega je moj auto prešao na suprotnu stranu kolovoza. To je ustanovljeno nakon nesreće kod boljevačkog sela Osnić u kojoj sam povređen ja i još dvoje ljudi. Nekoliko svedoka je kazalo da su videli dvojicu muškaraca kako pre nego sam krenuo na put petljaju nešto oko mog auta – kaže Jelić.

On podseća da su on i Matijaševićeva pre skoro godinu dana dobili pisma preteće sadržine, a u kovertama je bio metak i umrlica. Jelić naglašava da pošiljaoci još uvek nisu otkriveni.
- Osim metka, bila je tu i maramica sa odštampanom crnom ružom. A na umrlici je slovima isečenim iz novina, pisalo da ''zaboravim Danojlu'', kao i ''sa dubokim bolom, javljamo da je naš otac, suprug, sin i brat...'' . Dobijao sam i SMS poruke u kojim aje pisalo ''bummm'', kao i usmene poruke da će mi biti ''otfikarena glava''. Sve sam prijavio policiji – kaže Jelić.
Kada su uhapšeni, kao ključni čovek koji je priveden zbog sumnje da je učestvovao u mahinacijama sa regresiranim đubrivom bio je Saša Dragin, nekadašnji ministar poljoprivrede.
Matijaševićevoj se stavljalo na teret da je posredstvom Klanice "Polet plus", navodno, uzela 2.000 tona regresiranog đubriva preko borske i negotinske zadruge "Ratar" i "Slatina", koje su, kako se navodi u krivičnoj prijavi, bile samo fiktivni kupci. To đubrivo nije plaćeno, zbog čega je „Azotara“, kako se tvrdi, pretrpela štetu od gotovo 29 miliona dinara.

Matijaševićevoj se na teret stavlja i da je od „Azotare“ uzela i 2.596 tona neregresiranog đubriva, koje nije plaćeno, tako da je prema tom preduzeću napravljen dug od 62,7 miliona dinara. Bivša direktorka Klanice „Polet plus“ se tokom saslušanja branila da ne duguje „Azotari“ ništa, budući da je to preduzeće, kao zalog, trebalo da preuzme rod u merkantilnoj pšenici u zamenu za đubrivo.

Prvooptuženi u aferi "Azotara" je Saša Dragin, nekadašnji ministar poljoprivrede. Suđenje u ovom postupku počelo je krajem februara 2014. godine.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP