Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAPRAVILI SPECIJALNU PREGRADU U AUTOBUSU

Pokušali da prokrijumčare 60.000 cigareta (FOTO)

Autor: Alo! | 30.03.2015 - 16:07:00h | Komentara: 1

Carinici su 27. marta 2015. godine na autobuskoj stanici u Beogradu, u autobusu koji je prevozio putnike iz Kosovske Mitrovice, otkrili čak 60.000 krijumčarenih cigareta sa makedonskim akciznim markicama.

Foto: Uprava carina

Zaplenjene cigarete / Foto: Uprava carina

Vozači koji su upravljali autobusom tvrdili su da ne prevoze nikakvu robu, ali su carinici odlučili da autobus pregledaju na skeneru, zbog čega je on u pratnji sproveden sa autobuske stanice na carinsku ispostavu Terminal Beograd.
Nakon pregleda skenerom, urađene su i dodatne pretrage fiberoptikom koja služi za kontrolu nepristupačnih mesta poput fabričkih šupljina u vozilima.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Zahvaljujući tom uređaju cigarete su otkrivene u donjem delu autobusa, ispod sedišta, u praznom prostoru koji nije predviđen za smeštaj prtljaga.

Foto: Uprava carina

Foto: Uprava carina

Nakon što su carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja potvrdili da se neprijavljena roba ipak nalazi u autobusu, jedan od vozača je ispustio vazduh iz vozila i pritiskom na dugme, koje se nalazilo u neposrednoj blizini prostora sa robom, oslobodio stranicu tog specijalno napravljenog prostora.
Utvrđeno je da se u tom tzv. ''bunkeru'' nalazilo 2.999 paklica cigareta ''Pall Mall'' sa akciznim markicama Republike Makedonije.
Autobus i sve otkrivene cigarete predate su u dalju nadležnost policiji, jer je reč o akciznoj robi koja je bila skrivena u specijalno konstruisanom, pregrađenom i obezbeđenom prostoru koji je služio za krijumčarenje.
 
Poslednji komentari
  • prisutan Vreme: 30.03.2015 19:44h

    našli bi oni ,, onu stvar ,, da im neko nije doturio informaciju! isto kao što na graničnim prelazila otkrivaju drogu po nečijoj dojavi, primer par kilograma padne ali zato prođe na desetine i stotine kilograma i svi zadovoljni. ovi što plasiraju informaciju u javnost za novine i tv, a i oni što proture desetine ili stotine kg. tako to funkcioniše, ja ne izmišljam toplu vodu. kakva nam je carina i policija imate priliku da vidite kad ulazite ili izlazite na horgoš, kelebiju i druge prelaze. ne kažu za džabe da mi je bar godinu dana da radim kao carinik ili pandur na horgošu, sve bih potrebe zadovoljio. zar nisam u pravu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP