Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPASNO

Pokušali da raznesu člana "Pink Pantera" u Nišu!

Autor: Telegraf.rs | 22.12.2013 - 20:15:00h | Komentara: 0

Meta prošlonedeljnog pokušaja ubistva eksplozivnom napravom postavljenom pod vozilo bio je Nišlija Mladen Lazarević (33) koji se sumnjiči da je član međunarodne kriminalne grupe “Pink Panter“, saznaje Telegraf.

Bomba nađena na parkingu između crnog punta i sivog mercedesa

Bomba nađena na parkingu između crnog punta i sivog mercedesa | Foto: Branko Janačković

Džip “mercedes“ pod koji je bila postavljena bomba, vlasništvo je njegove supruge Bojane koju traži Intrerpol a po poternici Ujedinjenih Arapskih Emirata zbog pljačke draguljarnice u prestonici ove zemlje. I Lazarević se do skora nalazio na listi onih koje potražuje međunarodna policija, ali sada više nije na poternici.
Motivi napada još nisu utvrđeni, ali je nesumnjivo da je bombu napravio i postavio profesionalac te da je najverovatnije u pitanju naručeno ubistvo.
- U ovakvim slučajevima vrlo je teško utvrditi ko je izvršilac, s obzirom na to da postoji mnogo osoba koje mogu imati motiv za ovakav zločin. Ispitujemo različite mogućnosti, nije isključeno ni da je ubistvo naručeno iz inostranstva. Motiv može biti osveta zbog neraščišćenih računa oko deobe plena ali i namera da se Lazareviću zatvore usta – kažu naši sagovornici iz istrage.
Lazarevića je tražila policija Lihtenštajna zbog sumnje da je u prestonici ove zemlje 2.007. godine opljačkao draguljarnicu. Kako je tada saopšteno, Lazarević, sa Milanom Ljepojom i Milošem Jovanovićem, takođe Nišlijama, Predragom Lovrićem iz hrvatskih Karlovaca i Duškom Poznanom iz Bihaća ukrao je dragulje vredne više miliona evra.
Mladen, njegova sadašnja žena Bojana Mitić, Duško Poznan i Leskovčanin Dragan Đordjević sumnjiče se da su iz juvelirnice “Graf“ u Dubaiju odneli dva džaka nakita vrednog jedanaest miliona evra. Pljačkaši su sa dva “audija“, za koja se sumnja da ih je iznajmila Bojana, uleteli u tržni centar, razbili izlog i ukrali nakit. Plen su sakrili u iznajmljenom “nisanu“, koji je policija pronašla i dragulje vratila juvelirnici ali su pljačkaši uspeli da im umaknu.
Lazarević i njegova supruga su se pre nekoliko godina vratili u Beograd, a odnedavno žive u Nišu.U Srbiji nisu vršili krivična dela pa nije bilo osnova za njihovo gonjenje.
Fudbaler Partizana Mladen Lazarević, uhapšen je 2.008. godine na aerodromu u Dubaiju samo zato što je bio imenjak Nišlije osumnjičenog za pljačku zlatare. Mnogi članovi ove bande su u međuvremenu završili iza rešetaka.
Dragan Ljepoja, prvi put je lišen slobode u Lihtenštajnu 2006. godine ubrzo posle pljačke koju je izvršio u ovoj zemlji. Međutim, uz pomoć saučesnika uspeo je da pobegne zatvorskim čuvarima. Dve godine kasnije uhapšen je u Francuskoj, a sud ove zemlje odlučio je da bude izručen Lihtenštajnu iako su ga tražili i Emirati, kako bi izbegao primenu Šerijatskog prava.
Dragan Đorđević je otkriven 2.007. godine u Holandiji ali je on izručen Emiratima. U Srbiji su uhapšeni i osuđeni i Petar Radonjić, Aleksandar Radulović, Đorđije Rašović i Snežana Panajotović takođe članovi iste bande. Međutim, smatra se da je “Pink Panter” i dalje aktivan te da u svom sastavu ima više stotina lopova, uglavnom sa prostora bivše Jugoslavije.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP