Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OBOREN REKORD SRPSKOG PRAVOSUĐA - DARKO ŠARIĆ „PREŠIŠAO” MILORADA ULEMEKA LEGIJU

Pola tone dokaza za 5,7 tona koke!

Autor: D. ĆURUVIJA - I. ČORBIĆ | 26.03.2014 - 20:00:00h | Komentara: 2

Sudski dokazi protiv Darka Šarića (43) i njegove grupe, optužene za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike, teški su oko pola tone, saznaje „Alo!“ od izvora iz suda. Šarićev predmet oborio je rekord i suđenja za ubistvo premijera Zorana Đinđića, a sama presuda Miloradu Ulemeku Legiji i ostalima ispisana je na 466 strana.

Legija i Šarić

 

Spisi u procesu protiv Šarića i
njegove grupe imaju dosad
između 95.000 i 100.000 stranica

Prema saznanjima našeg lista, sudski spisi spakovani su zasad u 100 registara, ali se očekuje da će se taj broj povećavati.

- Spisi imaju dosad između 95.000 i 100.000 stranica. U registrima se nalaze optužnice za šverc droge iz Argentine, Urugvaja, Brazila, Italije, a u nekima su samo CD-ovi sa snimljenim predmetima i priskluškivanim razgovorima grupe, razne žalbe i podnesci. Međutim, transkripti razgovora nisu odštampani, već su nasnimljeni na CD-ove, pa kada se odštampaju, predmet će biti još teži - kaže naš sagovornik.

Presuda

I sam Šarić požalio se prekjuče da su mu čak „dva stražara morala u ćeliju da unose dokumentaciju“. Kako „Alo!“ saznaje, Šarić je dobio optužnice i razne podneske, dok će za uvid za spise morati da traži dozvolu od sudije. Ukoliko mu odobre, spise će moći da razgleda od 9 do 13 časova u posebnoj prostoriji.

U Specijalnom sudu u Beogradu juče je nastavljeno suđenje Šariću i njegovoj grupi, a on se tokom višečasovnog pretresa nije nijednim javio za reč iako na to ima pravo. Obučen u plavi duks, izbledele farmerke i patike, pažljivo je na video-bimu pratio sve dokaze koje je sud iznosio protiv njegove grupe.

Šarić se požalio prekjuče da  su čak „dva  stražara morala da u ćeliju unose  dokumentaciju”

Šarić se požalio prekjuče da su čak „dva stražara morala da u ćeliju unose dokumentaciju”

Višečasovno sedenje na
drvenoj klupi od 9.30 do
14.10 je već drugog dana
zamorilo Šarića, koji se
vrpoljio i u nekoliko
navrata saginjao glavu

Dok je prikazivan pismeni dokazi za šverc kokaina, Šarić je bio ozbiljan, ali nijednim gestom nije pokazivao šta oseća. Delovao je ravnodušno, ali se obradovao kada je u publici video nevenčanu suprugu Lanu Popović (33) i stariju sestru Danijelu, koja je došla sa dvojicom sinova. Posebno se iznenadio kada je u publici, u prvom redu video manekenku Ninu Paskaš (30), suprugu njegovog mlađeg brata Duška (35), koji izdržava kaznu u Crnoj Gori. Kada je ugledao, razdragano joj je mahnuo. Višečasovno sedenje na drvenoj klupi od 9.30 do 14.10 je već drugog dana zamorilo Šarića, koji se vrpoljio i u nekoliko navrata saginjao glavu. Šarić je pažljivo slušao odbranu optuženog Bobana Stojiljkovića iz Vranja, koji se tereti za „brazilsku“ optužnicu, po kojoj je učestvovao u švercu 990 tona kokaina. Stojiljković se više puta javljao za reč, a njegovo izlaganje je u nekoliko navrata, zasmejalo Šarićevu porodicu i prijatelje. Pri kraju suđenja, Šarić se i sam nasmejao Stojiljkovićevom izlaganju. Zanimljivo je da je Stojiljkovića obradovala predaja Šarića, kojem je, kako tvrdi od 2005. do 2007. iznamljivao svoj stan u Bratislavi.

I snaja došla na  suđenje: Nina Paskaš,  žena Duška Šarića

I snaja došla na suđenje: Nina Paskaš, žena Duška Šarića

- Hvala bogu da je došao Darko Šarić da kaže šta je tačno. Nije sporno da je tu bio prijavljen Darko Šarić, ali to ne znači da sam švercovao kokain. Ne poznajem Šarića, a u tom stanu su mogli da stanuju i članovi Al Kaide, jer sam dao ovlašćenje da ga izdaje druga osoba - rekao je Stojiljković, dodajući da je u tom stanu bilo prijavljeno „100 čoveka“.

On se požalio i što mu je oduzet i „audi A8“, vredan 137.000 evra, a koji je kupio za 80.0000 evra.

- Nalazi se u Predsedništvu Srbije i ne znam u kakvom je stanju - jadikovao je Stojiljković.

Iako su se u publici smejali Stojiljkovićevoj čestim javljanjima, Šarićeva sestra Danijela je ostala ozbiljna i dobacila: „Šta će jadan, brani se“. Šarić se na kraju suđenja nasmešio Stojiljkoviću iako Vranjanac tvrdi da ga ne poznaje. Osmehnuo se i drugim optuženima, a svojoj publici i sestri se nasmejao i podigao palac, želeći da kaže da je sve u redu.

Lana Popović

Lana Popović | Foto: Dimitrije GollDarko 

Žena napustila suđenje
Šarićeva nevenčana supruga Lana je pratila samo prvi deo suđenja, a u jednom trenutku se čulo kako negoduje u vezi sa pisanjem medija. „Svako radi svoj posao, ali oni izvrću stvari“, pomalo ljutito je rekla Lana. Suđenje je nakon dva sata napustila i Nina Paskaš, koja je inače poznata po ulozi u spotu crnogosrkog pevača Sergeja Ćetkovića „Pola moga svijeta“. Kako je „Alo!“ pisao, mlađi Šarić se sa Ninom Paskaš venačao 22. decembra 2011. u zatvoru u Bijelom Polju. On je ranije bio u braku sa manekenkom Svetlanom Dimitrić Šarić.

Poslednji komentari
  • Jelena Vreme: 26.03.2014 22:54h

    kažete da protiv ovog čoveka postoje dokazi teški pola tone, i nikad nije osuđivan????? Time je sve rečeno o prethodnim vlastima a i policiji. Ne mora nikog ponaosob da spominje. Pokopao ih je sve jednom jedinom rečenicom "Nikad nisam osuđivan"

  • dragan Vreme: 26.03.2014 23:57h

    Pola tone? Hocete i zolju da ga dokusurite...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP