Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJSKI SINDIKATI LJUTI NA TUŽILAŠTVO

Policajac ranjen, tužilac pustio napadače na slobodu!

Autor: E. S. | 10.02.2014 - 15:38:00h | Komentara: 14

Policijski službenik iz PS Zvezdara Dušan Milosavljević (28) zadobio je ustrelnu ranu kada su ga napali M. D. (24) zvani Slovenac, N. Đ. (24) zvani Gušter i M. V. (19) zvani Mali Marko, koja su nakon intervencije privedeni, a posle konsultacije sa tužiocem pušteni na slobodu.

Policija

Ilustracija | Foto: Goran Srdanov

Kako alo.rs saznaje, napad se dogodio oko 3 sata iza ponoći u naselju Leštane.
- Milosavljević je nakon završenog posla parkirao automobil ispred kafića “Vip Afrika”, koji se nalazi u prizemlju kuće u kojoj živi - navodi Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.
- Ušao je da se pozdravi sa vlasnicom kafića, a kada je ona rekla „nije lako ni vama policajcima“, trojica gostiju nasrnula su na njega bez ikakvog povoda, o čemu postoje izjave svedoka. Počeli su da ga udaraju M. D., N. Đ. (24) i M. V. (19) , sva trojica iz Leštana i od ranije poznati policiji zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja - objašnjava Mijailović.
Kada je Milosavljević uspeo nekako da pobegne prema kući, jedan od njih ga je sustigao i uhvatio za ruku, zbog čega je opalio metak iz službenog pištolja, koji je izvadio radi zaštite. Milosavljević je pogođen u nogu i prebačen je u Urgentni centar i ne nalazi se u životnoj opasnosti. Trojica nasilnika su privedena u PS Grocka, ali su nakon konsultacije sa tužiocem pušteni na slobodu, iako su napali policajca, pretukli ga i prouzrokovali ranjavanje. Zbog toga tražimo da tužilaštvo ubuduće što hitnije i ozbiljnije postupa u slučajevima kada se napadaju policajci, jer ovakvo lagodno ponašanje tužilaštva je prešlo svaku meru. Ako treba i protestima ćemo ukazati na ovaj problem da napadači na policajce gotovo po pravilu ne budu ozbiljno procesuirani – kaže Veljko Mijailović, predsednik Policijskog sindikata Srbije.
Povodom ovog incidenta oglasio se sindikat Ujedini policije koji je pelovao na nadležne da se napad na policajca tretira kao napad na državu.
- Napadi na policijske službenike su sve učestaliji, a napadači izađu iz pritvora pre nego policajac iz bolnice, zato zahtevamo od Državnih organa da svaki napad na policijske službenike okarakterišu kao napad na državu - rekli su iz sindikata Ujedinjene policije.
Poslednji komentari
  • pacov Vreme: 10.02.2014 17:24h

    bravo sudija

  • BOBAN Vreme: 10.02.2014 17:33h

    Ali, cim napadnu tuzioca, sudiju, odmah halabuka! E, tada ih odrape debelo!

  • zk Vreme: 10.02.2014 17:40h

    Zato su tužioci vrlo revnosni kada treba policajca da pritvore i podignu optužnicu protiv njih39838969

  • kalimero Vreme: 10.02.2014 18:11h

    mafija=država=ćičuv

  • Жељко Vreme: 10.02.2014 18:58h

    Каква би ли била реакција јавности да су полицајци, па макар и бивши, напали некога, и то оправдано. Вероватно би предлагали стрељање на Теразијама а из притвора не би изашли месец дана

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP