Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NA PONOVLJENOM SUĐENJU STOLICA OŠTEĆENIH OSTALA PRAZNA

Policajac se rodbini ubijenog izvinio što je usmrtio kolegu

Autor: N.N.T | 18.03.2015 - 12:33:00h | Komentara: 0

-Izvinjavam se porodici pokojnog Simića, jer ponovo prolaze kroz sve ovo. Sve bi dao da mogu da zamenim Simketa, da je on živ a ja mrtav. Bog mi je svedok da nisam hteo da ga ubijem, niti sam znao šta će se desiti – rekao je okrivljeni Miodrag Ristić (33), pred sudskim većem koje će mu po drugi put presuditi za ubistvo svogprijatelja Aleksandra Simića (28).

Miodrag Ristić pri ulasku u sud

Miodrag Ristić pri ulasku u sud | Foto: N.N.T.

Na glavnom pretresu, održanom pred sudskim većem Višeg suda u Novom Sadu, kojim je predsedavao sudija Vidoje Mitrić , u ponovljenom postupku za ubistvo koje se dogodilo u noći između 6. i 7. oktobra 2013. godine u novosadskom Tapas baru, kada je bivši policajac Ristić, hicem iz pištolja ubio svog kolegu Simića, okrivljeni je rekao da ne može da prizna krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret. On je istakao da Simića nije ubio namerno, već slučajno. Ponovio je da su bili prijatelji i da je do tragedije došlo iz nehata i sasvim slučajno.
-Drugim metkom, koji sam ispalio želeo sam sebe da ubijem. Simke je preminuo na mojim rukama. Kada sam video šta se desilo, imao sam jednu jedinu nameru, a to je sebe da ubijem. Kada sam shvatio da sam ubio najboljeg drugara , želeo sam da izvršim samoubistvo. – rekao je okrivljeni, dodavši da se ispaljenja metka, nakon što je usmrtio svog prijatelja seća kao kroz maglu.

Iako je glavni pretres trajao veoma kratko, ni tužilaštvo, ni odbrana nije imalo previše pitanja za veštake, među kojima je bio balističar, doktor sudske medicine i psihijatar. Predsednik sudskog veća pokušao je tokom pretresa da dobije odgovor na koji način je svedok Mitić Slavoljub, koji je duplo manji od okrivljenog, uspeo da spreči okrivljenog da izvrši samoubistvo. Pored napora koji je sudija uložio da dođe do odgovora, na kraju suđenja je ipak ostao bez istog, uz šturo objašnjenje da je Mitić sportista sa crnim pojasom u borilačkim veštinama.

Miodrag Ristić pri ulasku u sud

Miodrag Ristić pri ulasku u sud | Foto: N.N.T.

 
Nakon završnih reči u kojima se tužilac izjasnio da ostaje u celosti kod podignute i precizirane optužnice, on je istakao da je u ponovljenom postupku dokazano da je okrivljeni izvršio krivično delo koje mu se optužnicom stavlja na teret i zatražio da se isti oglasi krivim i kazni po zakonu Suđenju nije prisustvovao niko od porodice pokojnog Simića, kao ni njihov pravni zastupnik, zbog čega je stolica pored zamenika Višeg javnog tužioca tokom suđenja ostala prazna.

Inače pobijenom presudom Višeg suda u Novom Sadu iz aprila 2014.godine Ristić je oglašen krivim zbog krivičnog dela ubistvo i izazivanje opšte opasnosti, za šta je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.
Objavljivanje presude sudija Mitrić zakazao je za petak u 11 sati.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP