Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U ZNAK PROTESTA

Policajac spalio diplomu zbog nepotizma

Autor: S. M. | 06.03.2014 - 07:02:00h | Komentara: 2

Policijski narednik Zvonko Lazarević spalio je u centru Kruševcu diplomu Fakulteta bezbednosti, Univerzita u Beogradu, koji je završio sa prosečnom ocenom devet, u znak protesta protiv kadrovske politike i protežiranja nestručnih osoba u Policijskoj upravi Kruševac.

„U policiji ima  više vaspitača nego u vrtiću“: Zvonko Lazarević

„U policiji ima više vaspitača nego u vrtiću“: Zvonko Lazarević

- Javno spaljujem časno stečenu diplomu Fakulteta odbrane u ime svih onih kojima se ne vrednuju i ne priznaju znanje i stručnost. Ja sam, sa 27 godina časnog rada u službi, okarakterisan kao nepodoban, dok u službi napreduju poltroni koji su završili više škole u Blacu i nekim selima – poručio je Zvonko Lazarević, spaljujući diplomu brenerom.

Lazarević kaže da je na korupciju i loš rad policije ukazivao godinama unazad i podnosio prijave, ali da one nikada nisu stigle do sudije za prekršaje, dok je on premešten u Trstenik. „Žalio sam se svim službama u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Žalbenoj komisiji Vlade Srbije, pisao Saši Jankoviću, zaštitniku građana, ali mi niko nije odgovorio. U kruševačkoj policiji ima više vaspitača nego u Dečjoj ustanovi „Nata Veljković“.
U isto vreme ljudi koji imaju adekvatne diplome su skrajnuti. Zato sam i spalio svoju diplomu – ukazao je Zvonko. Iz kruševačke Policijske uprave dobili smo kratak odgovor da se „Zvonko Lazarević doškolovao tokom radnog staža i da će njegov zahtev za premeštaj na drugo radno mesto biti razmatran u narednom periodu.“
Poslednji komentari
  • Veran Vreme: 06.03.2014 12:33h

    Verovatno ću i ja tako,samo čekam tvoje godine staža. Nisi jedini,ako ti je za utehu.

  • Miroslav Nikolic Vreme: 06.03.2014 18:01h

    Postovani gospodine, Rekli ste zivu istinu o vodjenju najodvratnije kadrovske politike u MUP, koja nakaradna politika nije od pre nekoliko godina, vec istorijska i koja nas je dovela do slave o kojoj nas dnevna stampa zapljuskuje svaki dan. Najveci dar-mar u kadrovskoj politici u MUP nastao je pocev od 2004. godine i traje do danasnjeg dana. Vasa casna diploma nije tome kriva i niste trebali da je spalite. Zbunjen sam da Vas zbog Vaseg casnog dela monstrumi nisu vecu uputili na ciljani pregled kako bi Vam kakav monstrum od psihijatra i psihologa zlonamerno iskrivotvorili stanje Vase licnosti i dali Vam kakvu F sifru, kako bi Vas oterali sto pre u penziju. Niste Vi u MUP od juce i dobro znate kakvi bilmezi, bitange, supljoglavci i kriminalci nisu prostrujali kroz ovaj drzavni organ, pa se ne nadajte boljitku, dok MUP ne uzme u ruke neka druga politicka garnitura.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP