Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK

Policajac suspendovan jer je protestovao u uniformi

Autor: Vesti online | 22.04.2013 - 18:23:00h | Komentara: 2

Načelnik Uprave policije Mladen Kuribak rekao je danas da je policajc Rista Knežević suspendovan i da je protiv njega pokrenut disciplinski postupak zbog toga što je prisustvovao u policijskoj uniformi sa službenim oružjem javnom skupu u Beogradu.

Policajac

Policajac suspendovan!| Foto ilustracija: Mitar Mitrović

"U skaldu sa Zakonom o policiji Knežević je suspendovan i sada je na disciplinskoj komisiji da oceni da li je kriv, da li je bilo povrede radne dužnisti", rekao je Mladen Kuribak. Knežević je prisutvovao skupu koji su juče održan na Trgu Repblike zbog sporazuma o Kosovu i Metohiji koji je u petak parafiran u Briselu. Knežević je na protestu u uniformi sa oružijem raširo zastavu Ruske federacije i nosio je u ruci knjigu "Junaci otadžbine" posvećenu stradalima u NATO agresiji 1999. godine.

Kako agencija Beta saznaje u MUP-u protiv Kneževića se već vodi jedan disciplinski postupak zato što je u uniformi prisustvovao 21. marta ove godine javnom skupu koji je organizovao ekološki pokret grada Novog Sada ispred Narodne Skupštine Srbije. Tada je Knežević održao i manji govor. U pisanom saopštenju sindikat srpske policije najstrožije je osudio suspenziju Kneževića i postupanje Kuribaka, kao i načelnika odeljenja policije PU Novi Sad Stevana Jarića i komandira PI za pratnju vozova Dragomira Radića.
Sindikat je saopštio da je Knežević pozvan u prostorije policijske stanice i da je juče oko 20 časova predao službeno oružje, službenu legitimaciju i uniformu policije.
"Koliko je nama poznato, ovo je presedan da se na ovakav način reaguje i da se suspendovanom policijskom službeniku oduzima uniforma", navodi se u saopštenju sindikata.
Poslednji komentari
  • Кипераш Vreme: 22.04.2013 21:12h

    Ристо, брате, имаш моју подршку... У униформи српске полиције, су му гинули колеге и другови, што да Ристо, не изиђе у тој истој униформи на протесте?

  • Leka Vreme: 23.04.2013 12:51h

    Bravo za MUP, tako se reaguje prema bahatim policajcima koji misle da su iznad zakona i da mogu da rade sta hoce. Isterajte ga iz policije pa neka se vrati da bude konobar u nekoj kafani. Tada moze da protestuje u kelnerskoj uniformi koliko hoce.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP