Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

MORAĆE DA ODGOVARAJU

Policajce terete za paljenje ambasada!

Autor: Danas | 21.10.2014 - 08:35:00h | Komentara: 0

Više javno tužilaštvo u Beogradu podneće u naredna dva dana devet krivičnih prijava protiv odgovornih u MUP za paljenje ambasada 2008. godine.

Američka ambasada u plamenu!

Američka ambasada u plamenu! | Foto: Ognjen Radošević

Među osumnjičenima se, kako navodi Danas, neće naći direktor policije Milorad Veljović, ali će biti trojica policijskih generala - Stevan Bijelić, Borivoje Tešić i Mladen Kuribak, kao i nekadašnji načelnik Policijske uprave Beograd Slobodan Vukolić.
List navodi da su na spisku još petorica funkcionera MUP-a, a sve ih terete za propuste u radu i izazivanje opšte opasnosti, zbog čega su gorele ambasade Amerike i Nemačke, a jedna osoba je poginula u požaru. Radna grupa MUP-a Srbije osnovana je kako bi se utvrdilo ko je i kakve propuste napravio tokom i nakon obezbeđivanja mitinga.
"Radna grupa je sakupila dovoljno dokaza za podizanje optužnica protiv osumnjičenih. Predali smo ih tužilaštvu pre 10 dana. Sada je na njima da odluče da li će pokrenuti postupke ili ne, ali s obzirom na jačinu dokaza i činjenica koje smo im dostavili, očekujemo da će to biti krivične priojave", naveli su "Danasu" u MUP-u.
Borivoje Tešić, bivši komandant Žandarmerije i jedan od visokih policijskih funkcionera osumnjičenih da je odgovoran za paljenje ambasada, nedavno je negirao odgovornost, ističući da je u noći mitinga bio isključen iz lanca komandovanja.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP