Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

UBICA TIJANE JURIĆ (15) NI U JEDNOM TRENUTKU NIJE POKAZIVAO EMOCIJE

Policajci jecali nad telom, monstrum gledao bez kajanja!

Autor: B. Jelovac - S. Vojinović | 08.08.2014 - 14:56:00h | Komentara: 8

Dragan Đurić (33), mesar iz Surčina, koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio Tijanu Jurić (15) iz Subotice, nije pokazivao nikakve emocije i kajanje zbog zločina koji je počinio, čak ni kada su ga s lisicama sproveli do mesta na kojem je zakopao telo nesrećne devojčice. S druge strane, policajci i pored višegodišnjeg iskustva nisu ostali imuni na prizor koji ih je sačekao.

Ubica

Komentarisali smo da skoro nismo hapsili takvog monstruma i zlikovca

- Prizor je bio toliko zastrašujući da su neki policajci u tom trenutku počeli da jecaju i povraćaju. Stvarno je bilo jezivo. Međutim, dok smo otkopavali rupu u kojoj ju je zakopao i kasnije, kad smo našli telo, Đurić je bio mrtav hladan.

Odao ga mobilni
Đurić nikome kobne večeri nije rekao da ide u Bajmok niti ga je neko od meštana video, a inspektori su, kako „Alo!“ saznaje, do njegovog imena došli zahvaljujući njegovom mobilnom telefonu.
- U okolini Bajmoka imate skoro 20 baznih stanica, tako da je danima rađena detaljna analiza stotina brojeva mobilnih, čime se došlo i do Đurića, nastanjenog u Beogradu, koji je u dosijeu imao jedino sitne krađe. Tako smo saznali da je boravio u Bajmoku, zbog čega je bio pod prismotrom od utorka, ali smo se nadali da ćemo utvrditi gde je drži i naći je živu. U sredu su ga priveli, ali je rekao da ima alibi i ispričao svoju verziju, zbog čega mu je ponuđen poligraf. Detaljno su ga radili naši najbolji poligrafisti i pao je bukvalno na svih petnaestak pitanja, osim onoga kako se zove, gde je rođen i slično - kaže naš izvor, koji napominje i da je Đurićev „golf“ odnet na veštačenje, nakon čega će biti poznato više detalja.

Nije pokazivao nikakve emocije. Komentarisali smo da skoro nismo hapsili takvog monstruma i zlikovca - objašnjava policajac koji je te noći bio na licu mesta.
Tijana je pronađena u fetus položaju, bez odeće i okrenuta na bok.


- Bila je zakopana na dubini od tridesetak centimetara. Telo je bilo u zgrčenom položaju, kao fetus u utrobi majke, sa vidljivim znacima propadanja - objašnjava naš sagovornik.
On navodi da je utvrđeno da je Đurić ubio Tijanu na drugom mestu, a onda je njeno telo prebacio na ilegalnu deponiju kraj Sombora, gde je zakopao.


- On je nju, pošto je kidnapovao, stavio u automobil i dovezao se u atar koji se nalazi tri kilometra od mesta gde je oteta. Tu je u kukuruzištu skinuo, mi sumnjamo da je i silovao, ali to će biti utvrđeno istragom. Onda ju je ubio. Zatim je telo ostavio, a on je otišao u selo, gde je našao ašov. Vratio se po nju, stavio je u automobil i odvezao na ilegalnu deponiju nadomak Sombora. Deo njene garderobe je, kako je kazao, bacio uz put, a ostatak je bacao po kontejnerima u Somboru - priča naš izvor.


Inače, kako saznajemo, on je sve dok ga nisu stavili na poligraf poricao da je ubio Tijanu Jurić.


- Đurić je bio jedan od pravaca naše istrage. Međutim, tek u utorak smo imali više informacija da posumnjamo da je on ubica. Pratili smo ga dva dana dana, njegovo kretanje, telefonske razgovore, kontakte. Kada smo ukrstili sve te podatke, bili smo sigurni da je on ubio Tijanu. Prilikom hapšenja se nije opirao, prvo je poricao da ima veze sa ubistvom, čak je pokušao da podmetne lažni alibi za tu noć. Međutim, posle poligrafa je bukvalno pukao i na kraju pristao da nas odvede do mesta gde je zakopao telo - nastavlja naš izvor.

Ubio ju je u kukuruzu

Ubio ju je u kukuruzu | Foto: Biljana Vučković

Kako „Alo!“ saznaje, kobne noći između 25. i 26. jula, Đurić se uputio u Bajmok, gde je najpre posetio očev grob, a zatim je odlučio da svrati na turnir u malom fudbalu da pronađe drugare, ali kako su i turnir i zabava već bili završeni, okrenuo je nazad, gde je na putu naišao na nesrećnu Tijanu. U pripitom stanju, usporio je dok je svojim crvenim „golfom“ prolazio pored devojčice, udario je vratima i potom, ne osvrćući se na njen vrisak i dozivanje u pomoć, ugurao je u automobil, kada je devojčici i spala patika i polomio se jedan veštački nokat.

Zakopao ju je na deponiji kraj Sombora

Zakopao ju je na deponiji kraj Sombora | Foto: Biljana Vučković

- Ona se borila i u automobilu, gde joj je skinuo odeću i gde je verovatno batinama onesvestio, jer je reč o mladiću visine 195 centimetara i teškom više od 100 kilograma - kaže naš izvor blizak istrazi.


Obdukcija koja se radi u Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu trebalo bi da pokaže da li su tačne sumnje da je monstrum Tijanu silovao i potom zadavio.

Posle zločina otišao u posetu sestri!

Nakon zločina, Đurić je nonšalantno u povratku svratio kod sestre, a potom se vratio u Surčin.
- Inspektori su pratili njegovo ponašanje u mesari u kojoj je radio, gde je mirno sekao meso i nije pokazivao nikakve znake da je nešto tako počinio. Dao sam im u sredu nalog da ga privedu, u nadi da je Tijana možda negde u njegovoj kući. Odveden je na poligraf i pao je na svim pitanjima u vezi sa Tijanom. Za sve to vreme, a ni u Somboru kad smo iskopavali telo, nije pokazao nikakve znake kajanja niti ljudskog ponašanja - rekao je ministar policije Nebojša Stefanović.

Poslednji komentari
  • Lela Vreme: 09.08.2014 01:37h

    Ima li neko ko će ovom ministru policije da kaže da on ne sme da daje nalog za privođenje???? Jel treba zbog procesnih propusta - uticaja izvršne vlasti na pretkrivični postupak da se ovaj monstrum oslobodi? Bruka, važnije je šta je on rekao nego što je 100 policajaca danima tragalo za devojčicom. Još otkriva kako da su ga pronašli preko mobilnog telefona pa će od sutra svi do sada neobavešteni kriminalci da ostavljaju mobilne kada kreću u akciju. Nekada nismo ni znali ko su nam ministri ali su zato i policija i sudovi radili svoj posao, pa se ni stanovi i kuće nisu zaključavali, ulicom smo išli bez bojazni da će nas neko opljačkati, iseći nožem jer je u narkomanskoj krizi, kriminalci su bili brzo hvatanai i u zatvorima - nisu imali po par desetina krivičnih prijava u nečijoj fioci. Stručnjaci svih vrsta (policajci, sudije, tužioci, lekari, inženjeri ) dignite glas protiv političara koji se mešaju u vaše zanate, vratite ugled svojim strukama i časnim pozivima!

  • zexon Vreme: 09.08.2014 11:05h

    Kako su unapred znali da je on ubica kada niste ni znali da je ona mrtva.Les su pronasli kada su ga uhapsili jer im je on rekao da ju je ubio i zakopao.Kakve dezinformacije.Do njegovog hapsenja su sumnjali na njega da je otmicar a ne ubica!

  • boza Vreme: 10.08.2014 03:12h

    a ubica opusten,mrtav hladan,ne pokazuje osecajnost,zasto meni to kazuje da mu to nije prvi put,da je to ocigledno uradio jos koji put pa mu proslo da se izvuce i sada je prikrio delo i opusteno bez osecaja krivice zivi svoj zivot,i igrom slucaja nadjen je zahvaljujuci mobu,pritisnut priznaje delo ali opet je mrtav hladan,svi kazu poremecen,to jeste u svakom slucaju ali zasto ga niko ne pritisne jos malo ko zna sta je taj sve jos cinio cim je tako siguran i miran bez trunke savesti

  • bane Vreme: 10.08.2014 03:17h

    cim je taj tako opusten monstrum i hladan,ko zna koliko je puta vec uradio nesto slicno za sta nije otkriven,svi kazu poremecen,niko ga ne pritiska malo mozda otkrije jos nesto,ko zna dal je jos koga ubio ranbije po ovom ponasanju izgleda ko da nije mu prvi put ,ali niko ga ne pritiska ocito

  • milorad Vreme: 10.08.2014 11:53h

    Dobro Lela dali uopste znas sta si napisala,za tebe je politika i procedura tvoja vaznija od ljudskog zivota.Jel ti raspoznajes kradju vesa sa zice za susenje i kradju kokosaka od svireoog lisavanja zivota jedng deteta zenskog od 15 godina.Mislim da si na strani ubice .

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP