Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SEKTOR UNUTRAŠNJE KONTROLE U VALJEVU UHAPSIO DVOJICU INSPEKTORA

Policajci od dilera uzimali 1.500 € mesečno?!

Autor: J. P. - P. V. | 30.08.2013 - 08:13:00h | Komentara: 31

Diler iz Valjeva otkucao je prilikom hapšenja dvojicu inspektora i optužio ih da primaju mito od oko 1.500 evra mesečno, saznaje „Alo!“.

Policajac Milan  Ćulafić ranije je sumnjičen za napad na maloletnika

Policajac Milan Ćulafić ranije je sumnjičen za napad na maloletnika

Nekoliko meseci, u najvećoj tajnosti, sektor za unutrašnju kontrolu MUP-a Srbije vodio je istragu i juče uhapsio Dejana Subotića, šefa odseka za suzbijanje kriminaliteta Policijske uprave Valjevo, i Milana Ćulafića, vođu grupe za suzbijanje narkomanije. Njima je određen pritvor od 48 sati. Prema našim saznanjima, Subotić i Ćulafić se sumnjiče da su od petorice dilera droge uzimali prosečno 1.500 evra tokom meseca, upozoravajući ih na istrage koje se vode protiv njih i na taj način ih štiteći od hapšenja.


- Međutim, jedan od dilera je u međuvremenu uhapšen, nakon čega je inspektore od kojih nije dobio zaštitu otkucao sektoru za unutrašnju kontrolu kao vid saradnje u postupku koji se vodi protiv njega - objašnjava naš izvor.
Zanimljivo je da je po hijerarhiji u valjevskoj policijskoj upravi Dejan Subotić bio praktično treći čovek. Njegovo hapšenje, pod sumnjom da je primio mito, prilično je iznenadilo njegove kolege.

Milan Ćulafić

Milan Ćulafić


- On je bez mrlje u svom dosijeu, izuzetan profesionalac koji je završio Pravni fakultet i časno napredovao u karijeri, s obzirom na to da je na sadašnje mesto, kao neko ko je u svom inspektorskom radu bio maksimalno udaljen od kriminalnih likova i čovek od poverenja, postavljen pre četiri godine nakon hapšenja organizovane kriminalne grupe Milana Lazarevića zvanog Laza Bombaš, protiv koje se sada vodi postupak u Specijalnom sudu u Beogradu - priča jedan od policijskih inspektora iz Valjeva.

Što se tiče Ćulafića tiče, on je stari znanac medija. U žižu interesovanja dospeo je pred kraj prošle godine, kada je osumnjičen da je u jednoj od racija na valjevske dilere bez razloga, po tvrdnjama roditelja, pretukao jednog maloletnika. Ćulafić je intervenisao zbog sumnje da grupa mladih kod diskoteke „Azuro“ konzumira drogu, prilikom legitimisanja neko od njih ga je udario pesnicom u lice, posle čega je inspektor pretukao maloletnika koji se našao u blizini. Nakon tog incidenta, bio je suspendovan i udaljen sa posla, ali je posle žalbe vraćen u službu do okončanja postupka.

- Ono što je svima nama čudno je da se hapšenje njihovih kolega, direktno zaduženih za borbu protiv narkomanije, događa u vreme kada je policija u Valjevu oborila sve rekorde u zaplenama droge na ovom području i zadala najozbiljnije udarce dilerima, s obzirom na to da je od početka godine zaplenjeno skoro 30 kilograma droge, između ostalog i pet kilograma heroina, a uhapšeno više od deset osoba, uključujući i akciju presecanja lanca šverca heroina sa Kosova u Beograd na Ibarskoj magistrali - objašnjava naš sagovornik.

Dejan Subotić

Dejan Subotić

Privedeni su beležili dobre rezultate u službi!

Privedeni Dejan Subotić i Milan Ćulafić učestvovali su i u poslednjoj akciji, kada je u Zlatariću otkrivena laboratorija sa 200 saksija marihuane i kada je uhapšen Nemanja T. (30) iz Zemuna.
- Dosadašnje istrage, inače, pokazale su da u Valjevu nema organizovane kriminalne grupe, već da narkotike rasturaju pojedinci sa područja Valjeva, a neretko i iz Beograda i Lazarevca - objašnjava naš sagovornik.

Poslednji komentari
  • Ćirko Eliot Vreme: 30.08.2013 08:30h

    Sve čestitke SUK ! Zašto se povodom ove akcije oglašavaju Veljović i Đajić kada Direkcija policije nema nikakve veze sa SUK jer je SUK odgovoran samo Ministru i njegov rad se odvija u saradnji sa Tužilaštvom, što znači da oni kontrolišu i rad direktora Veljovića i Načelnika Đajića. Stiče se utisak da ova dvojica rukovodilaca ovom akcijom veličaju sebe umesto da ispitaju ko je ove kriminalne policajce predložio na ta radna mesta i ko im je potpisao rešenja za njih? Da li su im uradili predhodne provere i kada? Mislim da će SUK imati malo širi posao da bi kako neki kažu strućno, zatvorili krug ali odgovornih.

  • nn Vreme: 30.08.2013 08:42h

    Ne lazite nas! Nasi mundiri su posten svet! ne bi oni to uradili nikada!

  • Fearless Vreme: 30.08.2013 09:18h

    Bode oči ovo da je završio Pravni fakultet. Verovatno je reč o nekom od onih iz Leposavića, Vranja ili slično. Moja Srbijo, mi danas plaćamo od poreza ove kriminalce koji završe "fakulet" i time poboljšaju svoj položaj na radnom mestu. Prema saznanjima koja imam, MUP je prepun takvih ljudi...

  • anonymous Vreme: 30.08.2013 09:57h

    kratko I jasno ! smeniti dacica, I veljovica. dovesti sposobnog stranca, da zavede red. kod nas nema postenih. ocigledno. a vi u redakciji, mogli bi I da radite. koliko komentara uopste ne objavite ?! provereno.

  • MASA Vreme: 30.08.2013 10:02h

    ....JAVNA KAZNA....SVAKI KOMENTAR JE SUVISAN

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP