Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NEGOTIN

Policajci osuđeni zbog primanja mita

Autor: E. A. | 09.02.2015 - 12:20:00h | Komentara: 0

Pravosnažnom presudom Apelacionog suda saobraćajni policajac Nenad Marjanović iz Negotina osuđen je na četiri godine zatvora zbog produženog krivičnog dela primanja mita, dok je njegov prijatelj Goran Ilić, dobio godinu dana za pomaganje.

Policija

Ilustracija | Foto: Nebojša Marković

Apelacioni sud je prvostepenu presudu protiv Marjanovića od dve godine zatvora preinačio odnosno duplirao s obzirom na "ispoljenu upornost i drskost pri zahtevanju i primanju poklona da ne izvrši službenu radnju".
I Iliću je prvostepena presuda od šest meseci zatvora, duplirana, s obzirom, da je, po oceni Apelacionog suda, dat prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima.

Marjanoviću je dokazano da je od porodice maloletnika koji je vozeći motocikl izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je povrećen drugi maloletnik, tražio i dobio 250 evra da falsifikuje zapisnik kako bi mu napisao samo prekršajnu prijavu.
Goranu Iliću se na teret stavlja da je u dogovoru sa Marjanovićem, maloletnog vozača uputio šta da kaže u izjavi, kako bi izbegao krivičnu prijavu.
U drugom dokazanom slučaju Marjanović je od jednog vozača prilikom kontrole na putu tražio da "spusti nešto pored vrata" da bi mu vratio dokumenta. Na taj način dobio je novčanicu 1.000 dinara.
Inače, i pored toga što se krivični postupak protiv Marjanovića, vodi od 2009. godine on je tada, nakon šestomesečne suspenzije, vraćen na posao u Saobraćajnu policiju PS Negotin, gde obavlja poslove saobraćajnog policajca.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP