Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OČEKUJU POBOLJŠANJE

Policajci potpisali produženje kolektivnog ugovora

Autor: E. S. | 11.04.2014 - 16:11:00h | Komentara: 1

Velimir Lukić predsednik reprezativnog Nezavisnog sindikata policije potpisao je sa predsedništvom aneks ugovora sa ministrom policije Ivicom Dačićem o produženju posebnog kolektivnog ugovora.

policija policajci hapšenje

Sindikati učestvuju u sastavljanju kolektivnog ugovora | Foto: Nebojša Marković

Posebni kolektivni ugovor koji je istekao u martu mesecu treba da se produži u narednih šest meseci a ujedno policijski reprezativni sindikati treba da nastave aktivno da učestvuju u izradi novog posebnog ugovora.
Pored Lukića iz Nezavisnog sindikata poseban kolektivni ugovor je potpisao i Veljko Miaijlović predsednik Policijskog sindikata Srbije.
Sam Lukić istiće da produženje ugovora se nije dovodilo u pitanje a da će on učestovati u izradi novog ugovora koji bi trebalo da unapredi postojeći i jasno definiše pojedine nejasnoće.
Potpisivanjem ovog ugovora dobili smo prostor da radimo na novom koji bi trebalo da bude još jasniji i precizniji.
Takođe treba da učestvujemo i u izradi novog zakona o policij. U postojećem zakonu ima dosta kontradiktornosti. Treba da se precizira ovlaščena upotreba sredstava prinude a nikako na štetu građana rekao je Velimir Lukić.
Prema njegovim rečima zbog raznih spekulacija da se ne prizna novo rukovodstvo Nezavisnog sindikata policije u toku dana su imali sastanak sa Državnim sekretarom MUP-a Vladimirom Božovićem.
- Božović je istakao da od novog rukovodstva Sindikata očekuje odgovoran i partnerski odnos na planu poboljšanja socijalnog položaja zaposlenih u Ministarstvu, ne samo kroz pregovore o predstojećem potpisivanju Posebnog kolektivnog ugovora za policijske službenike, nego i kroz procese reformi Ministarstva unutrašnjih poslova, naveo je Velimir Lukić.
Poslednji komentari
  • udba je sudba Vreme: 11.04.2014 18:42h

    Svaka cast za gdina Velimira Lukica predsedavajuceg predsednistva jer je uspeo da raskrinka I smeni bivse rukovodstvo na celu sa Jugoslavom Milosevicem koji je privatizovao I kriminalizovao sindikat! Puno srece u daljem radu I oprezno.....

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP