Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DEČJA AVANTURA U ŠUMI NA KAMENIČKOM VISU SREĆNO OKONČANA

Policajci spasli dečake od vukova!

Autor: Branko Janačković | 14.01.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Policajci Boban Đorđević, Zoran Nikolić i Vukašin Đorđević u rekordnom roku uspeli su da pronađu i spasu četvoricu dečaka iz niškog sela Kamenica, uzrasta od 12 do 15 godina, koji su se izgubili u šumi na Kameničkom visu.

Herojski  podvig policajaca  iz Niša: Šestorica  od osmorice  spasilaca

Herojski podvig policajaca iz Niša: Šestorica od osmorice spasilaca | Foto: K. Kamenov

Deca su pošla u šetnju i nisu imala ni hranu ni vodu, a policija je uspela da ih pronađe pre divljih zveri, iako je na planini već počeo da pada mrak.
U akciji su učestvovali i policajci Boban Ranđelović, Vladan Cvetanović i pripadnici Žandarmerije Zoran Popović i Dušan Mitrović.


- U petak oko 17 časova dobili smo obaveštenje da su se dečaci Đ. R. (14), A. R. (12), D. R. (15) i S. M.(13) izgubili u šumi na Kameničkom visu i da ne mogu da nađu put kući. Znajući o koliko prostranom terenu se radi, a da je već počeo da pada mrak, hitno smo uputili dva vozila pod rotacionim svetlima i policajci su odmah počeli pretragu.
Znali smo da preti opasnost da deca dehidriraju i da se povrede jer je teren nepristupačan, ali i da naiđu na vukove, kojih ima u šumi. Srećom, policajci su uspeli da odrede pravi pravac i da ih pronađu posle dva časa, iako Kamenički vis zahvata površinu koliko i kotlina Niša . kaže komandir policijske stanice Nenad Stojiljković.

Dejan Rinčić se zahvaljuje  policajcu na brzoj akciji

Dejan Rinčić se zahvaljuje policajcu na brzoj akciji


Policajac Zoran Nikolić, član patrole koja je našla decu, kaže da im je jedina misao bila da što pre nađu decu i da se nisu obazirali na padove i povrede.
- Vatrogasce je pozvao najmlađi A. R. mobilnim telefonom, ali nije umeo da objasni gde se nalaze jer je svuda oko njih bila šuma. Pretpostavili smo da se nalaze u kanjonu Srećkovog vrela, na izuzetno nepristupačnom i opasnom terenu. Krenuli smo tamo trkom. Usput smo padali i povređivali se, uniforme su nam se usput iscepale, ali nismo marili ni za šta, samo da nađemo decu jer smo bili svesni opasnosti koja im preti - kaže Nikolić.

Već je pao mrak, a policajcima su počele da slabe baterijeke lampe. Sve vreme su dozivali decu, da bi posle skoro dva časa i nekoliko kilometara kroz šumu, šiblje i nepristupačnim kozjim stazama uspeli da dođu do njih.
- Znali smo da po cenu naših života moramo da ih nađemo. Kada smo ih konačno locirali i pronašli, njihovi osmesi su nam bili najveća nagrada. Bili su presrećni što nas vide. Najmlađi je plakao jer se uplašio - kaže Nikolić.
Dejan Rinčić, otac dečaka A. R., zahvalan je policiji što je uspela da pronađe dečake.

- Krenuli su u šetnju jer su sada u fazi istraživanja terena oko sela. Spremao sam se da sa drugovima lovcima krenem - kaže Rinčić.

Napravili im grupu na Fejsbuku


Dečja avantura je opomena njihovim vršnjacima da ne zalaze u šumu sami jer ishod može biti fatalan. Dečaci su se zbog ovog poduhvata koji se neslavno završio našli na meti šala svojih drugova, koji su im napravili Fejsbuk grupu „Izgubljeni“, zbog čega juče nisu hteli pred objektiv aparata.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP