Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJSKA TORTURA U KRALJEVU

"Policajci su nas tukli i
tražili da im ljubimo čizme"

Autor: N. Božović | 14.05.2013 - 15:49:00h | Komentara: 3

Braća Strahinja (23) i Pavle (16) Marinković završili su Kraljevačkoj bolnici u noći između subote i nedelje nakon što su ih, kako tvrde, tukli policajci i ostavili ih da pretučeni leže na ulici. Strahinja je zadobio je teške povrede bubrega i leđa, zbog čega je zadržan na urologiji, dok je maloletni Pavle zadobio lakše povrede glave.

Strahinja Marinković

Strahinja Marinković u bolničkom krevetu

 Kako kažu, četvorica policajaca u uniformama i još toliko u civilu je izašli su iz kafane blizu Gradske pijace u Kraljevu, jer su mladići bili previše bučni. Počela je rasprava, a onda i batinanje, najpre maloletnog Pavla, a onda i njegovog starijeg brata Strahinje, koji leđima ima otisak šara od čizama.

“Išli smo pored pijace, gde smo krenuli da pomognemo rođaku da istovari voće i povrće. Sreli smo kuma, kome sam ja malo bučnije rekao: Gde si, kume? Tada su iz kafane izašli ljudi u uniformama i u civilu i rekli: Stoj, policija! Pitao nas je koga mi to zajebavamo i dobio sam šamar od kojeg sam pao. Počeli su da me šutiraju i udaraju, a onda su prešli na Strahinju koji je pokušao da ih spreči. Toliko su ga udarali čizmama i pendrecima da je pao u nesvest, a policajci su se udaljili”, piše u izjavi koju je maloletni Pavle Marinković dao policiji.

Pavle Marinković

Pavle Marinković pokazuje modrice

- Ne mogu da mokrim, a kada uspem onda izlazi krv. Šutirali su me bar deset minuta. Sećam se, pre nego što sam pao, da mi jedan od policajaca rekao da mu ljubim čizmu - kaže stariji Strahinja Marinković.

Lekari su konstatovali da se radi o lakšim telesnim povredama, a iz kraljevačke policije rekli su za “Blic” da je njima slučaj prijavljen i da se radi na pronalaženju počinilaca.
Poslednji komentari
  • ana Vreme: 14.05.2013 20:22h

    Gospodine Dacicu sta mislite o policiji koja trenira strogocu nad djecom i obicnim smrtnicima?Da li ce biti da je policija u pravu?Naravno da ima i postenih policajaca,ali nazalost pojedini zloupotrebljavaju polozaj.

  • amer Vreme: 15.05.2013 04:03h

    policija nije obucena niti zna kako da se ophodi sa narodom, policija u srbiji postoji da bi batinali sirotinju I stitili politicare zato policija u srbiji postoji, sve ih treba smeniti I obuciti I skolovati nove ljude I zene koji su spremni da stite narod, a I zakon I ustav dozvoljava policiji da se tako ponasaju sve su to politicari napravili smidljeno samo da im niko ne moze nista I niko ne moze da tuzi policiju prava polisijsko diktatorska drzava

  • milica Vreme: 15.05.2013 10:20h

    šta ima da traže koje počinilac, kada znaju. Znaju valjda ko im je bio na dužnosti.Ali da, treba malo sve ovo prolongirati dok se napravi dobar alibi za počinioce, jer je ova naša policija zlatna i nikad nije kriva. Sramota Dačiću šta držiš u službi i ko prima platu zašto. Zamislite daje trenutno ratno stanje, kao što je bilo, pa da tim momcima pošalju poziv da brani državu. Treba da bude sramota celokupnu vlast u Srbiji što dozvoljava da se ovo više ponavlja. Ludaci treba da budu u ludnici a ne na ulici. Nedaj bože da nas ovakvi štite.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP