Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U PRIPRAVNOSTI

Policija čuva hrvatsku
ambasadu u Beogradu!

Autor: E.S. / Beta | 22.03.2013 - 14:40:00h | Komentara: 0

Jake policijske združene snage, Policijske brigade i Žandarmerije jutros su postavljene ispred Hrvatske ambasade u Beogradu. Srpska policija danas će biti u pripravnostu zbog eventulanog okupljanja navijača reprezentacije na ulicama većih srpskih gradova, saznaje „Alo!“.

policija

Spremni da spreče nerede | Foto: Andrej Isaković

Kako saznajemo, zbog utakmice Hrvatska-Srbija angažovana je policijska brigada koja neće dozvoliti veća okupljanja navijača, kako bi se onemogućili ekcesi.

"Pojačano je obezbeđenje diplomatsko-konzularnih objekata, uključujući i zgradu Ambasade Hrvatske", rekao je Tanjugu direktor policije Milorad Veljović.


Fudbalska utakmica reprezentacija Srbije i Hravatke igra se večears od 18 sati a u glavnom gradu Hrvatske, uz jake mere bezbednosti.


Na tu utakmicu, uz prethodni dogovor nadležnih iz obe države, niko od srpskih navijača nije mogao da ode kako bi se izbegli eventualni incidenti.


Takođe, policija je raspodelila pojačane snage oko pojedinih ambasada.
Prema rečima našeg sagovornika iz policije, a na osnovu njihovih dobijenih informacija, policija će preduzeti neophodne mere.

– Ne očekujemo nikakve probleme ali poučeni pređašnjim iskustvom, gde su pojedinci sportske manifestacije, ili neka druga okupljanja, koristili za kršenje javnog reda i mira, sada to želimo da predupredimo i održimo miran poredak - rekao je naš izvor iz policije.
Hrvatska policija nije zabeležila nijedan pokušaj ulaska srpskih navijača u Hrvatsku uoči utakmice fudbalskih reprezentacija Srbije i Hrvatske u Zagrebu, rečeno je agenciji Beta u hrvatskom MUP-u.

Uoči fudbalske utakmice, koja je u medijima označena kao utakmica decenije, a u policiji kao meč visokog rizika, u centru Zagreba od jutra se skupljaju hrvatski navijači iz cele zemlje, ali i iz inostranstva. Većina nosi hrvatske dresove i zastave, čuje se pesma, ali atmosfera je dosta mirna.

Na glavnom Trgu bana Jelačića postavljen je video bim na kome će oni koji nisu uspeli da kupe karte moći uživo da prate utakmicu između Hrvatske i Srbije. Utakmica će se pratiti i u gotovo svim kafićima.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP