Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ONI SU PRAVI BEDNICI:

Policija hapsi: Pljačke ,krađe patika: Za evakuaciju čamcem tražili 1.000 dinara!

Autor: Kurir/Blic | 20.05.2014 - 08:55:00h | Komentara: 0

Beogradska policija danas je u Obrenovcu uhapsila dvojicu lopova, koji su zatečni u krađi, saznaje "Blic". Dok hiljade dobrovoljaca svakodnevno brani najkritičnija područja, pojedinci ovu vanrednu situaciju koriste da bi se obogatili na tuđoj nesreći.


Obrenovac Foto: Aleksandar Stanković

Ilustracija  / Foto: Aleksandar Stanković

Srbija se već šesti dan bori s poplavama nezapamćenih razmera, hiljade dobrovoljaca svakodnevno brani najkritičnija područja, a pojedinci ne biraju način da se obogate na tuđoj nesreći.
Jedna meštanka iz Železnika tvrdi da su zaposleni u mesnoj zajednici tog naselja punili automobile doniranom robom kako bi je prosledili rođacima, piše dnevni list “Kurir”.
- Novije patike završile su u njivama iza mesne zajednice – rekla je ona, dok je i direktor hotela “Slavija“ upozorio da i kod njih dolazi do zloupotrebe pružene pomoći.
- Ima porodica čiji članovi i po deset puta silaze kako bi uzeli hranu, koju potom skladište po sobama. Bojim se da će neki to zloupotrebiti tako što će se ona naći na sivom tržištu – priča ova žena.
U Obrenovcu, koji je pretrpeo najveću štetu kad su u pitanju životi i poplavljeni objekti, tarifa za spasavanje života bila je 1.000 dinara, piše ovaj dnevni list.
- Zamislite, nudili su “pomoć“ za evakuaciju stanovništva čamcima po ceni od 1.000 dinara. Sramota – navodi jedan od evakuisanih Obrenovčana.

Beogradska policija danas je u Obrenovcu uhapsila dvojicu lopova, koji su zatečni u krađi, Jedan osumnjičeni zatečen je u pljački stana, čiji su vlasnici evakuisani, a drugog je policija uhapsila dok je krao namirnice iz jedne zatvorene prodavnice.

Obojica su privedeni u Policijsku stanicu na Čukarici.

Korisnici društvenih mreža takođe napominju da su zloupotrebe brojne i rasprostranjene.
- Ljudi kupuju pumpe za izvlačenje vode, pa ih posle prodaju po duplo višoj ceni. Iz škole na Ubu ukrali su školske table. Upravo su nam ukrali jakne – neki su od komentara koji su mogli da se pročitaju na Tviteru i Fejsbuku.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP