Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

OPET ZASTOJ U ISTRAZI O „ZEMUNCIMA” I OTMICI

Policija izgubila trake i „roleks”

Autor: B. Jelovac | 14.07.2014 - 08:30:00h | Komentara: 3

Istraga otmice pokojnog Novaka Stevanića (22), u koju su bili umešani pripadnici zemunskog klana i policije i za koju do danas niko nije odgovarao, po svemu sudeći celih 17 godina kasnije i dalje talasa bezbednosne krugove, a kako „Alo!“ saznaje, poslednja novina u slučaju je da su u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) izgubili trake sa snimljenim glasovima otmičara.

Pokojne vođe zemunskog klana: Mile Luković i Dušan Spasojević

Pokojne vođe zemunskog klana: Mile Luković i Dušan Spasojević | Foto: MUP Srbije

Sem traka, izgubili su i sat „roleks2 koji je prilikom otmice odnet iz porodičnog doma Stevanića, a za koji je zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi (43) nedavno otkrio da ga je dobio na poklon od pokojnog vođe zemunskog klana Dušana Spasojevića Šiptara i da ga je još 2006. godine predao SBPOK-u.


- Ne znam kome bi više trebalo da se obratim i šta da uradim. Beogradska policija je prošle godine tokom tri meseca istrage bukvalno ekspresno uradila sve ono, što ostali nisu hteli još od tog avgusta 1997. kada je Novak otet. Onda je slučaj prešao u Specijalno tužilaštvo i odnekud se ispostavilo da beogradski policajci nisu nadležni pošto je reč o pripadnicima zemunskog klana, a Uprava kriminalističke policije (UKP) u MUP-u, koja bi bila nadležna je ni manje ni više nego odbila da radi na slučaju. I sad mi još kažu da su u SBPOK-u izgubili materijalne dokaze. Očigledno je da pokušavaju da zaštite one koji su u tome učestvovali i to najpre one iz svojih redova! Nema drugog objašnjenja, pošto su rešili ekspresno sve otmice koje je počinio zemunski klan, i to one gde su žrtve bili ljudi sumnjivih biografija, za razliku od slučaja moje porodice - kaže za „Alo!“ Zoran Stevanić (62), biznismen i vojni inženjer, inače jedan od konstruktora tenka T84.

Novak Stevanić

Novak Stevanić

Iako je mladić tvrdio da su ga osobe sa policijskim legitimacijama mučile 12 sati u magacinu DB-a u brodogradilištu, dok im nije otkrio gde drže nakit i novac, policija je tada istragu usmeravala u pravcu da je “fingirao” svoje kidnapovanje, a Novak je 13. aprila 1998. izvršio samoubistvo. Da nije lagao, pokazalo se 2004. kada je veštačenje potvrdilo da su u stanu Stevanića, odmah nakon otmice, nađeni otisci Dušana Spasojevića, koji je ubijen 2003. Bagzi je u svom iskazu početkom prošle godine naveo da su u otmici sa Šiptarom i Miletom Lukovićem Kumom, učestvovala još dvojice pripadnika klana, ali i ime zemunskog policajca za kog tvrdi da je bio Spasojevićev čovek od poverenja koji mu je pružao zaštitu dok je nosio drogu.
 

I „zemunci” u strahu


U januaru prošle godine u istrazi koju je vodila beogradska policija iskaz je dalo 13 pripadnika zemunskog klana i policijskih inspektora. Zaštićeni svedok Dejan Milenković Bagzi (43) potvrdio je sumnje porodice da je u otmici učestvovao i policajac, dok su pojedini pripadnici klana, koji su i priznali svoje učešće, naveli da iz straha za svoje porodice ne žele da iznose detalje jer su pojedini učesnici i dalje na slobodi. Iskaze su pored Milenkovića i Čumeta, dali i osuđeni Sretko Kalinić, braća Miloš i Aleksandar Simović, Nikola Bajić i Dragan Miladinović. Kako su radili na slučaju svojevremeno, iskaze su dali i bivši policajac Milan Radukić, penzionisani Mirko Simatović i danas aktivni u službi Radomir Nerandžić (52), Vladimir Mijomanović (39) i Jadranko Petković (53).

Poslednji komentari
  • mare Vreme: 14.07.2014 10:56h

    trebalo bi da pise policija "izgubila" roleks

  • Tatjana Vreme: 14.07.2014 14:14h

    Pa da li je moguce? Sta se to dogadja u nasoj policiji?!Zamislite stalno gube trake,diskove...Kakva smena nacelnika! To treba Polovinu policije /tu mislim i na tuzilastvo i na sud/treba otpustiti i naravno pronaci krivce i zna se...!

  • posten Vreme: 15.07.2014 06:59h

    sta bre onaj Vucic samo prica nesto,delo da vidimo prijatelju a ne da pricas samo. jos nismo videliu ni jednog osudjenog od toliko afera koje si otkrio,uostalom svi optuzeni se krecu normalno uzimas pare za to i nista drugo.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP